1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran, İsrail’in Beyrut Saldırısını Kınadı ve BMGK’yı Önlem Almaya Çağırdı

İran, İsrail’in Beyrut Saldırısını Kınadı ve BMGK’yı Önlem Almaya Çağırdı

featured
service

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Temsilciliği, İsrail’in Beyrut’un güney kısmında gerçekleştirdiği hava saldırısını en sert biçimde kınadı. Bu açıklama, BM Güvenlik Konseyi’ni (BMGK) acil eylemde bulunmaya davet eden bir mektup ile yapıldı.

Mektupta, Beyrut’un güneyindeki saldırılarda, “İsrail rejiminin sivil hedefleri ve altyapıyı” hedef aldığı belirtiliyor. Bu noktada, saldırının İsrail’in uluslararası hukuk kurallarına karşı duyarsızlığını yeniden gösterdiği ifade ediliyor.

İran, bu “korkakça” saldırıyı en sert şekilde kınayarak, saldırının Lübnan’ın egemenlik haklarına, toprak bütünlüğüne ve uluslararası insancıl hukuka ciddi bir ihlal oluşturduğunu belirtti.

Mektup ayrıca, BMGK’nın saldırıyı kesin şekilde kınaması gerektiğine vurgu yaptı. “BMGK, bu suç faaliyetlerine karşı acil adım atmalı ve bölgesel barış ile güvenliği tehdit eden saldırıların tekrarlanmasını engellemeli.” ifadesi dikkat çekti.

İran, İsrail’in bu tür suçları için cezai sorumluluk taşıması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu suçlar cezasız kalmamalı” mesajını iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran, İsrail’in Beyrut Saldırısını Kınadı ve BMGK’yı Önlem Almaya Çağırdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz