1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran, Paris’teki Sabotaj Suçlamalarını Reddetti

İran, Paris’teki Sabotaj Suçlamalarını Reddetti

featured
service

İran, 2024 Paris Olimpiyatları öncesinde demir yolu ağına yönelik sabotaj eyleminin arkasında olduğu iddialarını reddetti. İddia, İsrail’in Dışişleri Bakanı Israel Katz tarafından gündeme getirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Katz’ın suçlamalarına yanıt vererek bu iddiaların “çaresizlik” olduğunu ifade etti. Kenani, “Çocuk katili İsrail rejiminin bakanının, 2024 Paris Olimpiyatları ile ilgili olarak İran’a yönelik suçlamaları ve nefret söylemi çaresizliktir. Dünya kamuoyunun dikkatini Gazze’deki soykırımdan başka yöne çekmeye çalışıyor,” dedi.

Kenani, İran’ın Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılacak sporcularının olduğu bilgisini paylaşarak, “Son 10 ayda on binlerce masum Filistinliyi öldürerek zulmün sınırlarını aşan bu rejimin iddialarının inanılır bir yönü yoktur,” değerlendirmesini yaptı. Ayrıca, Fransa’ya başarılar diledi.

Olimpiyatların açılış töreninden birkaç saat önce demir yolu ağının sabotajla hedef alındığı bildirilmiş ve İsrail Dışişleri Bakanı Katz, saldırıların İran tarafından gerçekleştirildiğini öne sürmüştü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran, Paris’teki Sabotaj Suçlamalarını Reddetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz