1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Kamu Kurumları Tatil Edildi

İran’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Kamu Kurumları Tatil Edildi

featured
service

İran’da etkisini gösteren aşırı sıcaklar sebebiyle, tüm kamu kurumlarının yarın saat 10.00’dan itibaren tatil edileceği duyuruldu.

24 Temmuz’da İran’da elektrik tüketiminin 79,189 megavat ile rekor seviyeye ulaşması, halk sağlığını tehdit eden bir durum haline geldi. Hükümet, enerji tüketimini yönetme ve halkın sağlığını koruma amacıyla böyle bir karar aldı.

İran Hükümeti Bilgilendirme Konseyi, yazılı bir açıklama yaparak bu önlemin gerekliliğini vurguladı. Karara göre, sadece yardım hizmetleri dışında kalacak olan tüm kamu kurumları ve bankalar, yarın 06.00-10.00 saatleri arasında hizmet verecek.

İran’ın güney kesimlerinde hava sıcaklıkları 50 dereceye kadar ulaşırken, Tahran’da yarın hava sıcaklığının 42 dereceyi aşması bekleniyor. Elektrik dağıtım şirketi Tevanir, aşırı elektrik tüketimini karşılayamayacaklarını belirtmişti.

Tevanir’in Genel Müdürü Mustafa Recebi Meşhedi, 25 Temmuz’da yaptığı bir açıklamada, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla ortalama sıcaklıkların 2 derece arttığını ve bu durumun elektrik tüketiminde aşırı yüklenmelere yol açtığını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Kamu Kurumları Tatil Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz