1. Haberler
  2. Gündem
  3. İş kurmak isteyip parası olmayan yaşadı! 900 Bin TL hibe desteği geliyor, işte başvuru şartları

İş kurmak isteyip parası olmayan yaşadı! 900 Bin TL hibe desteği geliyor, işte başvuru şartları

featured
service

Girişimcilik hayalini gerçeğe dönüştürmek isteyen ancak maddi yetersizlik nedeniyle adım atamayanlar için sevindirici haber geldi. TÜBİTAK, genç girişimcileri desteklemek amacıyla başlattığı Bireysel Genç Girişimci Destek Programı (BiGG) kapsamında 900 bin TL’ye kadar hibe desteği sunuyor. Yenilikçi iş fikirlerini ticarete dönüştürmek isteyenlere yönelik bu program, iş kurmak isteyenler için büyük bir fırsat.

TÜBİTAK BiGG programı, teknoloji ve yenilik odaklı projeleri hayata geçirmek isteyen genç girişimcilere hem maddi destek hem de mentorluk, planlama ve eğitim hizmeti sunuyor. Bu kapsamda başarılı projelere 900 bin TL hibe veriliyor. Ayrıca, temiz teknolojiler gibi öncelikli alanlarda bu hibe 1.5 milyon TL’ye kadar çıkabiliyor.

Program üç aşamadan oluşuyor:

İş Fikirlerinin Değerlendirilmesi: Başvuruda bulunan iş fikirleri, uzmanlar tarafından değerlendiriliyor ve 149 uygulayıcı kuruluş tarafından mentorluk ve hızlandırıcı eğitim hizmeti sağlanıyor.

Şirketleşme ve Kurulum: Onaylanan iş planları doğrultusunda girişimcilere şirket kurma sürecinde destek veriliyor. Hibe, %3 hisse karşılığında sağlanıyor ve belirli alanlarda bu oran %5’e kadar çıkabiliyor.

Ticarileşme ve Ar-Ge: Desteklenen girişimlerin Ar-Ge çalışmalarıyla ürünlerini geliştirmeleri ve pazarda yer bulmaları sağlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş kurmak isteyip parası olmayan yaşadı! 900 Bin TL hibe desteği geliyor, işte başvuru şartları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz