1. Haberler
  2. Gündem
  3. İş liderleri, insan kaynaklarındaki ileri teknolojileri SAP HR Connect etkinliğinde konuştu

İş liderleri, insan kaynaklarındaki ileri teknolojileri SAP HR Connect etkinliğinde konuştu

featured
service

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SAP EMEA Danışmanlık Hizmetleri Bölge ve Güney Avrupa İK Direktörü Hande Genç, “Geçen yıl HR Connect etkinliğinde; dijital dönüşüm, hibrit çalışma, yetenek açıkları, liderlik ve iş-özel hayat dengesi gibi konuları ele aldık. 2021’den beri her yıl tekrarlanan SAP İnsan Kaynakları Meta Trend araştırmasına göre 2024’ün en önemli trendi ise yapay zeka. Yapay Zeka üretkenliği artırmak, risk yönetimi ve başta işe alım olmak üzere çalışan deneyiminde rol oynuyor. Bu yıl yetkinliklerin ve becerilerin geliştirilmesi de gündemde, işgücü planlamasından kariyer gelişimine kadar İK’nın tüm süreçlerinde yetkinlik odaklı yaklaşım var. 2024 yılında çalışanlar tekrar ofislere çağırılıyor, şirket kültürleri çalışanlarla birlikte yeniden tasarlanıyor. Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık konuları odaklanılan bir başka alan, sosyal bir sorumluluk olmanın dışında şirketlerde yaratıcılığı ve inovasyonu sağlaması açılarından önemli. 2024’te zihinsel sağlık, özellikle burnout ve değişim yorgunluğunun sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Sosyo-ekonomik koşullar, çalışma hayatında artık yeni normal haline gelen değişim çalışanların üzerinde baskı oluşturuyor, şirket yönetimi ve liderlerine güvenli ortamı sağlanması İK ajandasında üst sıralarda yer alıyor. Ekonomik dalgalanma ve yeni kanunlar ücretlendirmede eşitlik odaklı çalışmaları hızlandırıyor. Sürdürülebilirlik ise bir strateji olarak hem şirket hem de İK politikalarına entegre ediliyor. Son olarak İK departmanları kendi yetkinlik dönüşümü, veri okur yazarlığı gibi konuları önceliklendiriyorlar.” dedi.

SAP Güney Avrupa SuccessFactors Lideri José Luis Velázquez Martín ise Türkiye İK uygulamalarında çıkardığı başarılı projelerle her zaman takip ettiğimiz bir ülke. Son yıllarda SuccessFactors ürün ve çözümlerimize şirketlerin gösterdiği ilgi bizi memnun ediyor. Dünyada kurumsal iş uygulamaları alanında öncü bir şirket olarak SAP insan kaynakları alanında da yetenek yönetimi, İK analitikleri, iş gücü planlaması ve çalışan deneyimi yönetimini destekleyen bulut tabanlı çözümümüz SuccessFactors ile şirketlerin yanındayız. Özellikle Covid süreci önemli bir eşik oldu. Covid öncesine kıyasla günümüzde İKn her şirketin en değerli varlığı olduğu ve iş süreçlerinde inovasyonun önemi anlaşıldı. Biz de SAP olarak bu süreçte yapay zeka dahil olmak üzere çözümlerimizi zenginleştirmeye devam ediyoruz. ifadelerini kullandı.

SAP EMEA Bölgesi SuccessFactors Müşteri Danışmanlığı Başkanı Olga Belovolova, Son dönemde yapay zeka İK süreçleri için de bir dönüm noktası haline geldi. SAP olarak, SuccessFactors ürününe yapay zeka iş uygulamalarını dahil ederek birkaç noktada öne çıktık. Öncelikle yapay zeka bir kaldıraç olarak İK alanına entegre ediliyor. Çalışanlara destek olacak asistanlar geliştirerek süreçlerin yönetimini destekliyoruz. Örneğin etik kurallar, şirket içi kural ve düzenlemelere çalışanlar anında ulaşıp doğru prompt ile istedikleri bilgiye hızlıca ulaşabiliyor. SuccessFactors, işe alım sürecini daha akıllı hale getirmek için yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerinden faydalanarak adayların CVlerini analiz ederek, iş deneyimlerini ve becerilerini daha etkili bir şekilde değerlendirebilecek. Bunun yanı sıra, adayların başarı potansiyellerini tahmin edebilecek ve bu da işe alım kararlarını daha iyi bir şekilde destekleyecek. İşletmelerin çalışanlarına daha iyi hizmet sunmalarına ve onların memnuniyetini artırmalarına yardımcı olacak birçok özellik sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İş liderleri, insan kaynaklarındaki ileri teknolojileri SAP HR Connect etkinliğinde konuştu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz