1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsmail Hakkı Pekin’den kritik 15 Temmuz İddiası: Rus istihbaratı biliyordu! – Ankaragündem

İsmail Hakkı Pekin’den kritik 15 Temmuz İddiası: Rus istihbaratı biliyordu! – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Genel Kurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, 15 Temmuz darbe girişimini diğer ülkelerin istihbaratlarının önceden bildiğini söyledi. Pekin darbe girişiminden önce Putin’in yardımcılarıyla görüştüğünü ve Türkiye’de bir darbe ihtimalinin olup olmadığını sorduklarını belirtti.

Pekin, darbe girişiminden önce 15 Aralık 2015 tarihinde Rusya’ya gittiğini belirterek,”Bir partinin dış işlerinden sorumlu Genel  Başkan Yardımcısıydım. Uçak düşme olayıyla ilgili Moskova’ya gittik. Putin’in yardımcılarıyla görüşüyoruz. Bir yere girdik bana şunu sordu, ‘Türkiye’de darbe olma ihtimali varmış, ne diyorsunuz darbe olur mu olmaz mı?’ Aralık 2015’te söyledi. Büyük ihtimalle istihbarattan görevli birisidir. Yani düşünün. Bunun dışında Türkiye’de darbe olabileceğine dair Amerikan istihbaratında da, İngiliz istihbaratında da bir takım konuşmalar vardı. Yani her yerde bunlar konuşuluyor. Dolayısıyla bizim asıl yanlışımız olayın farkında değiliz. Onun için diyorum yani bir stratejik akıl tutulması var. Herkes odaklanmış iktidar olacak öbürküsü bilmem ne yapacak ama bu arada devlet gidiyor elden.”

Pekin 15 Temmuz’dan yeterince ders çıkarılmadığını düşündüğünü belirterek, tarikat ve cemaatlere dikkat çekti. Devletin kurumlarının ortadan kaldırıldığını ileri süren Pekin şunları söyledi:

“Bugüne baktığımızda hala tarikatların ve cemaatlerin durumu bu konuda dikkat etmediğimizi gösteriyor. Yani tarikatlar, cemaatler, imam hatipleri bitirenler kurumlardan daha mı güvenli? Öyle bakıyoruz. Maalesef şuanda da bu konuda tehlikenin hala devam ettiğini de düşünüyorum. Bu konuda Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da çok büyük hataları var. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de çok büyük hataları var. İçişleri bakanlığı da bana göre hala ders almadı. Bir ülkenin 3-4 tane önemli kurumu var, oturup geniş anlamda stratejik bir görüş, stratejik bir ön görü geliştiremiyorlar”

Kaynak: Ankaragündem.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsmail Hakkı Pekin’den kritik 15 Temmuz İddiası: Rus istihbaratı biliyordu! – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz