1. Haberler
  2. Gündem
  3. İspanya Meclisi, Gonzalez’i Venezuela’nın Resmi Başkanı Olarak Tanıyacak mı?

İspanya Meclisi, Gonzalez’i Venezuela’nın Resmi Başkanı Olarak Tanıyacak mı?

service

İspanya Meclisi, Venezuelalı muhalif lider Edmundo Gonzalez’in İspanya hükümeti tarafından Venezuela Devlet Başkanı olarak tanınması yönünde bir karar almak için harekete geçti.

Meclis’in birinci partisi olan sağ görüşlü Pueblo Partisi (PP), Gonzalez’in tanınmasına yönelik bir önerge sunarak bu akşam tartışmaya açtı. Önergenin yarın oylanacağı bildiriliyor.

Önergeye, muhalefetteki aşırı sağcı Vox Partisi ile azınlık sol hükümete dışarıdan destek veren Bask Milliyetçi Partisi (PNV) de destek vereceklerini açıkladılar. Bu şartlar altında, önergenin Meclis’ten geçmesi bekleniyor.

Azınlık hükümetinin büyük ortağı olan Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), PP’nin bu adımının Venezuela halkı için değil, yalnızca siyasi çekişmeler amacıyla yapıldığını savundu. Hükümet Sözcüsü Pilar Alegria, “Hükümet olarak amacımız, Venezuela’da demokrasinin güçlenmesine yardımcı olmaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Şu anda Çin’de resmi bir ziyarette bulunan Başbakan Pedro Sanchez, Gonzalez’e İspanya’da siyasi sığınma verilmesinin “insanlık jesti” olduğunu belirtti. Ayrıca, bu hafta sonu Madrid’de Gonzalez ile bir araya geleceği duyuruldu.

Gonzalez, Ispanya Hava Kuvvetlerine ait bir uçakla 8 Eylül’de Caracas’tan Madrid’e getirilmişti. 28 Temmuz’daki devlet başkanlığı seçiminde muhalefet adayı olarak yarışmıştı, ancak seçim sonuçlarını kabul etmedi ve hile yapıldığını öne sürdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İspanya Meclisi, Gonzalez’i Venezuela’nın Resmi Başkanı Olarak Tanıyacak mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz