1. Haberler
  2. Gündem
  3. İspanya, Ukrayna’ya Gönderdiği Silahların Rusya’da Kullanımına İzin Vermedi

İspanya, Ukrayna’ya Gönderdiği Silahların Rusya’da Kullanımına İzin Vermedi

service

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Ukrayna’ya gönderilen silahların Rusya’nın topraklarında kullanılmasına karşı olduklarını belirtti. Bu açıklama, Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Birliği (AB) Savunma Bakanları toplantısının ardından geldi.

Robles, “İspanya’nın Ukrayna’ya verdiği silahlar, yalnızca savunma amacı taşımaktadır ve Rusya’ya karşı saldırı olasılığına dair bir kapsam içermez. Diğer ülkelerin kararlarına ve Ukrayna’nın durumuna saygı duyuyoruz, ancak gönderdiğimiz malzemenin bu yönde (Rus topraklarına saldırı) kullanılmasına izin vermeyeceğiz,” dedi.

Ayrıca, Savunma Bakanı Robles, Ukraynalı askerlerin eğitim almasına ilişkin de yorum yaptı. Yıl sonuna kadar toplamda 6 bin Ukraynalı askere yalnızca İspanya’da eğitim verileceğini ekledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Ukrayna’ya gönderilen askeri malzemelerin Rusya’ya karşı kullanılabileceği yönünde bir açıklama yapmıştı. Borrell, “Ukrayna’ya sağlanan silahların Rus topraklarındaki hedefler için kullanılması, Rusya ile savaşa girmeye başlayacağımız anlamına gelmiyor. Bu, abartılı bir ifade,” şeklinde görüş bildirdi.

İspanyol medya kuruluşları, İspanya’nın bu kararı ile Hollanda, Estonya gibi diğer AB ülkelerinin politikaları arasında bir çelişki olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İspanya, Ukrayna’ya Gönderdiği Silahların Rusya’da Kullanımına İzin Vermedi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz