1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Güçlerinden Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Yeni Gözaltılar

İsrail Güçlerinden Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Yeni Gözaltılar

service

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği baskınlarla 22 Filistinliyi daha gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan açıklamalar, bu gözaltıların baskınlarla birlikte devam ettiğini duyurdu.

Son 24 saat içerisinde başta eski tutuklular olmak üzere çeşitli kentlerde 22 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi. İsrail ordusu, bu süreç içerisinde genel olarak Batı Şeria’da “geniş çaplı” saldırılar başlattı.

Bu operasyonların dördüncü gününde gözaltına alınan Filistinli sayısı toplamda 70 olarak kaydedildi. Filistin Esirler Cemiyeti, Batı Şeria’daki bu gözaltıların geniş çaplı bir saldırı kapsamına alındığını belirtti.

28 Ağustos’ta başlayan bu operasyonlarla birlikte, şu ana kadar 17 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı ve yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirilmiştir. Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana ise, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gözaltı ve baskınların arttığı görülmektedir.

Bu süre zarfında gözaltına alınan Filistinli sayısının 10,300’ü aştığı, ayrıca İsrail askerleri ile yerleşimcilerin saldırılarında 646 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Güçlerinden Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Yeni Gözaltılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz