1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Hükümetinin Gazze’nin Kuzeyini İlhak Planları

İsrail Hükümetinin Gazze’nin Kuzeyini İlhak Planları

service

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun hükümeti, Gazze’nin kuzeyini ilhak etmeye hazırlanıyor. Haaretz gazetesi editörü Aluf Benn, bu durumla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Benn, Gazze savaşının yeni aşamasına geçtiğimizi vurgulayarak, ilhak sürecine dair planların detaylarını açıkladı. Yazısında, “İsrail bu noktada, Gazze’nin kuzeyinden Netzarim Koridoru’na kadar olan bölgede kontrol sağlamayı hedefliyor. Uluslararası muhalefetin derecesine göre burası, yerleşim ve ilhak için hazırlanmaya başlanacak,” ifadelerine yer verdi.

Benn, Netanyahu’nun orduya uluslararası yardım kuruluşları yerine kendi insani yardım stratejilerini uygulama talimatı verdiğini belirterek, UNRWA’nın Gazze’den çıkarılması fırsatını değerlendirdiğini öne sürdü. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin bu durumu tehlikeli ve maliyetli bulmasına rağmen Netanyahu’nun tavrında bir değişiklik yaşanmadı.

Öte yandan, İsrailli esirlerin durumuna da değinen Benn, Netanyahu’nun bu kişileri Hamas’ın tünellerinde ölüme terk ettiğini dile getirdi. “Esirler artık, İsrail’in savaşı ve ablukayı sürdürebilmesi için birer yük haline geldi,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Hükümetinin Gazze’nin Kuzeyini İlhak Planları
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz