1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Ordusu, Hizbullah Saldırısında Yaralananların Sebebini Açıkladı

İsrail Ordusu, Hizbullah Saldırısında Yaralananların Sebebini Açıkladı

featured
service

İsrail Savunma Kuvvetleri, Lübnan merkezli Hizbullah tarafından düzenlenen bir saldırıda yaralanan iki kişinin, Hizbullah’ın insansız hava aracı (İHA) ile değil, demir kubbe füzesinin isabet etmesi sonucu yara aldığını açıkladı.

Bugün yapılan açıklamada, Lübnan Hizbullahı’nın Akka ile Nehariya arasında belirtilen bir askeri üssü hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiği bildirildi. İsrail ordusu, olaya ilişkin yürütülen soruşturma neticesinde, iki kişinin yaralanmasının, İsrail’e ait bir demir kubbe füzesi tarafından sağlanan yanlış bir hedeflemeyle olduğunu belirtti. Bu durumun araştırılması devam ediyor.

Olayın ardından bölge sakinleri, Akka ile Nehariya arasında bir noktanın hedef alındığını ve sesli patlamanın meydana geldiğini bildirdi. Ayrıca, Hayfa kentinden yükselen dumanlar görünür hale geldi.

İsrail’in acil yardım servisi Kızıl Davud Yıldızı, meydana gelen şarapnel yaralanmaları sonucunda biri ağır, iki yaralı olduğunu duyurdu fakat yaralıların sivil mi yoksa asker mi olduğuna dair bilgi verilmedi.

Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in kuzeyinde bulunan Golani Tugayı Karargahı ve Şaraga Kışlası’ndaki Egoz Birimi 621’inci Karargahı’nı kamikaze insansız hava aracıyla hedef aldıklarını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Ordusu, Hizbullah Saldırısında Yaralananların Sebebini Açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz