1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail Ordusu Tulkerim Kampı’ndaki Saldırı Sonrasında Yıkım Bıraktı

İsrail Ordusu Tulkerim Kampı’ndaki Saldırı Sonrasında Yıkım Bıraktı

featured
service

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın kuzeyinde yer alan Tulkerim Mülteci Kampı’na düzenlediği gece saatlerine yayılan operasyon sonrasında geride “büyük bir yıkım” bıraktı.

Görgü tanıklarına göre, İsrail güçleri, yaklaşık 16 saat süren askeri harekatın ardından Tulkerim Mülteci Kampı’ndan ayrıldı. Operasyonun ardından altyapıya büyük zarar verildiği, elektrik ve su hizmetlerinin kesildiği bildirildi.

Hamas, operasyon sırasında 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu kişiler arasında Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Eşref Iyd Nafi ve El Aksa Şehitleri Tugayları komutanları Muhammed Avad ile Muhammed Bedi bulunuyor. İsrail ordusu da yaptığı açıklamada komutanların öldürüldüğünü doğruladı.

Hamas, bu operasyonun direnişi kırmayacağını ve Filistin halkının işgale karşı mücadelesini sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, insansız hava aracıyla düzenlenen başka bir saldırıda da Tulkerim’de 5 kişinin daha yaşamını yitirdiği aktarılıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 7 Ekim 2023’ten bu yana ölen Filistinli sayısının 585’e ulaştığını bildirdi. Bu tarihten itibaren İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırılarında ciddi artış yaşandığı kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail Ordusu Tulkerim Kampı’ndaki Saldırı Sonrasında Yıkım Bıraktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz