1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’de Ateşkes Anlaşması İçin Protestolar Devam Ediyor

İsrail’de Ateşkes Anlaşması İçin Protestolar Devam Ediyor

service

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun hükümetinin Gazze’de ateşkes ve esir takası anlaşması konusunda isteksizliği, büyük protestolara neden oldu. Tel Aviv ve Batı Kudüs gibi çeşitli şehirlerde düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

Protestocular, Netanyahu’yu ve hükümetini, Gazze’deki esirlerin ölümünden sorumlu tutarak hükümeti eleştirdi. Bazı bölgelerde yollar kapatılarak ateş yakıldı, bu durum polis müdahalelerine yol açtı. Ellerinde İsrail bayrakları ve pankartlarla yürüyen protestocular, “Hepsi hemen eve” ve “Serbest bırak Bibi” gibi sloganlar attı.

Gösterilerin odak noktası, Netanyahu’nun konutunun bulunduğu Batı Kudüs bölgesiydi. Çeşitli güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerle arbede yaşadı. Göstericiler, polis bariyerini aşarak tehdidi göstermek amacıyla Netanyahu’nun konutuna yaklaştı. Bu durumda 6 kişi gözaltına alındı.

Tel Aviv’de de benzer şekilde protestolar devam etti. Binlerce kişi, Savunma Bakanlığı’nın önünde toplanarak Netanyahu’yu eleştirirken, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Gazze Şeridi’nde bazı cesetlerin bulunduğu haberi, protestoların daha da alevlenmesine neden oldu.

Netanyahu, esir takası konusunda müzakere yapma kararlılığında olduğunu savunsa da, Hamas’ın sorumluluğunda olduğunu belirtiyor. Ancak, eleştiriler, hükümetin müzakerelerdeki tutumunu sorgulamaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’de Ateşkes Anlaşması İçin Protestolar Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz