1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’den İran’a Şok Tehdit: ‘Sonuçlarına Bakılmaksızın Vuracağız’

İsrail’den İran’a Şok Tehdit: ‘Sonuçlarına Bakılmaksızın Vuracağız’

featured
service

İsrail, geçen günlerde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik düzenlenen suikastın ardından, İran’a yönelik tehditlerini arttırdı. Üst düzey yetkililer, “Muhtemel bir saldırı durumunda sonuçlarına bakılmaksızın İran’ı vuracağız” tabirini kullandı.

Tel Aviv, son iki haftadır Hamas Lideri Heniyye ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür’e düzenlenen suikastlara karşılık olarak İran ve Hizbullah’tan gelecek olası saldırılara hazırlanıyor. İsrail ordu radyosu, son günlerde ABD ve Avrupa ülkelerine de mesaj iletildiğini bildirdi. Bu mesajlarda, İran topraklarından gelecek her türlü saldırının, İsrail’in İran’a karşılık vermesiyle sonuçlanacağı ifade edildi.

İsrail yönetimi, saldırının sonuçlarına bakılmaksızın, karşılık verme kararlılığını güçlü bir şekilde dile getirdi. Bu çerçevede, uluslararası toplum üzerinde İran’a karşı baskı oluşturulması amacıyla gerekli iletişimlerin sağlandığı belirtildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, 31 Temmuz’da Tahran’da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, bu eylemin arkasında İsrail’in olduğunu öne sürerek, Tel Aviv’e karşılık vereceklerini duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN, İran’ın nisan ayında düzenlediği büyük çaplı saldırılara da atıfta bulunarak, İsrail’in daha geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığını aktardı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’den İran’a Şok Tehdit: ‘Sonuçlarına Bakılmaksızın Vuracağız’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz