1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’in Gazze’deki Okul Saldırısına Tepkiler Büyüyor

İsrail’in Gazze’deki Okul Saldırısına Tepkiler Büyüyor

featured
service

Filistinli gruplar, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Et-Tabiin Okulu’na düzenlediği saldırıyı kınadı. Saldırıda en az 100 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İslami Cihad Hareketi, yazılı bir açıklama yaparak, “Düşman İsrail ordusunun Et-Tabiin Okulu’nun mescidinde ibadet edenleri hedef alması tam teşekküllü bir savaş suçudur.” dedi. Bu saldırının büyüklüğünü vurgulayan hareket, sabah namazı vaktinin seçilmesinin, sivillerin hedef alındığını gösterdiğini savundu.

Gazze’deki Fetih Hareketi Sözcüsü Munzir el-Hayik, saldırıyı “büyük bir suç” olarak nitelendirerek, “Çocukların kanı, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırımın durdurulması için küresel vicdana müdahale çağrısında bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD’nin siyasi ve askeri desteği ile uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, “Bu durumu yaratan nedenlerden biri de Siyonist işgal devletinin sağcı hükümetinin işlediği katliamdır.” dedi.

İsrail ordusunun düzenlediği saldırının, Gazze’nin doğusundaki Derec Mahallesi’nde yerinden edilenlerin sığındığı okulda, sabah namazı sırasında gerçekleştiği ve pek çok insanın hayatını kaybettiği belirtildi. Yerel kaynaklar, saldırıda cesetlerin parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yangın tütme olduğunu kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin ceset parçalarını toplamakta zorlandığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’in Gazze’deki Okul Saldırısına Tepkiler Büyüyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz