1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarında Öldürülen Çocukların Sayısı Ortaya Çıktı

İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarında Öldürülen Çocukların Sayısı Ortaya Çıktı

featured
service

Yaklaşık 10 binin üzerinde kişinin kayıp olduğu dile getirilen açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

171 BEBEK HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi’nde 7 Ekim 2023’ten sonra doğan 171 bebek İsrail saldırılarında hayatını kaybetti.Gazze’de 3 bin 738 katliam gerçekleştiren İsrail ordusunun saldırılarında 1 yaşın altında 786 çocuk öldürüldü.

Saldırılarda 1206 ailenin fertlerinin tamamı hayatını kaybetti ve nüfus kütüğünden kayıtlarının silindi.İsrail ordusu Gazze’de sivillerin sığındığı 197 barınma merkezini hedef aldı.Gazze’de 35 bin 55 çocuk İsrail saldırılarında ebeveynlerinden birini veya her ikisini kaybetti, 3 bin 500 çocuk kötü beslenme ve gıda yetmezliği nedeniyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

60 BİN HAMİLE KADIN ÖLÜMLE BURUN BURUNA

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde bulunan hastanelerin içinde oluşturduğu 7 toplu mezardan 520 kişinin cenazesi çıkarıldı. İsrail saldırılarında ölenlerin arasında sağlık bakanlığına bağlı 1047 sağlık personeli ve 85 sivil savunma personelinin yanı sıra 177 gazetecinin yer aldığı kaydedildi. Yaralılar arasında ise 396 basın mensubu ve gazeteci bulunuyor.

İsrail’in 172 günden bu yana Gazze Şeridi’nin sınır kapılarını kapalı tuttuğu kaydedilen açıklamada, 12 bin yaralının yanı sıra farklı hastalıklara yakalanan 3 bin kişinin Gazze’nin dışında tedaviye ihtiyacı olduğu dile getirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırılarında Öldürülen Çocukların Sayısı Ortaya Çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz