1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrail’in Han Yunus’taki okul saldırısında ölü sayısı artıyor!

İsrail’in Han Yunus’taki okul saldırısında ölü sayısı artıyor!

featured
service

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Han Yunus kentinin doğusundaki Abesan beldesinde yerinden edilmiş kişilerin barındığı bir okulu hedef aldığı belirtildi. Açıklamada, “İşgalciler, Han Yunus’ta yerinden edilmiş kişilerin sığındığı bir okula saldırarak korkunç bir katliam gerçekleştirdi.” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Kızılayı da saldırının ardından ilk yardım ekiplerinin yaralıları kentteki Nasır ve El-Emel hastanelerine naklettiğini bildirdi. Ayrıca, Kızılay, İsrail’in Han Yunus’un merkezindeki Ebu Hamid Kavşağı’nı bombalaması sonucu da ölen ve yaralananların olduğunu açıkladı.

Filistin hükümeti medya ofisi, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluştuğunu belirtti. Yapılan açıklamada, “İsrail’in son saatlerde gerçekleştirdiği altı katliamda 60 Filistinli şehit oldu. Bu katliamlar, İsrail ordusunun Filistin halkına 10 aydır uyguladığı soykırım suçunun devamı niteliğindedir.” denildi.

Açıklamada, sivillere yönelik bu tür katliamları gerçekleştiren İsrail’in en güçlü ifadelerle kınandığı ve ABD yönetiminin de bu suçlarda İsrail’le aynı safta yer aldığı belirtildi. Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütler, “soykırım savaşını ve Gazze’de akan kanı durdurmak için” İsrail ve ABD’ye baskı yapmaya çağrıldı.

Açıklamalarda, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 38 bin 243’e, yaralananların sayısının ise 88 bin 33’e yükseldiği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrail’in Han Yunus’taki okul saldırısında ölü sayısı artıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz