1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrailli Esirlerin Yakınlarından Netanyahu’ya Protesto

İsrailli Esirlerin Yakınlarından Netanyahu’ya Protesto

featured
service

Gazze’deki İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada “esir takası anlaşmasının olacağına” dair hiçbir belirti vermemesini eleştirerek, Tel Aviv’de protesto gösterileri düzenlediler.

Başkent Tel Aviv, akşam saatlerinde Netanyahu’nun konuşmasının ardından birçok protestoya tanıklık etti. Esirlerin aileleri ve destekçilerinden oluşan bir grup, Savunma Bakanlığı kompleksi önünde toplandı. Göstericiler, ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle başbakanı, Gazze’deki Hamas ile esir takası anlaşmasına yanaşmamakla suçladılar.

Göstericiler, “Netanyahu, esir takası yapmak yerine Washington’da siyasi gösteri yapmayı tercih ediyor” diyerek tepkilerini dile getirdi. Aynı zamanda, Netanyahu’nun konuşması bir ekranda yansıtılırken, dinleyiciler konuşmanın yetersiz olduğunu belirttiler.

Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirlerin oluşturduğu grup, yazılı bir açıklama yaparak, “45 dakikalık konuşma ve ayakta alkış, gerçekteki acı durumu değiştirmiyor” ifadesini kullandı. Netanyahu’nun konuşmasında “Anlaşma şimdi” ifadelerine yer verilmemesi dikkat çekti.

Ayrıca, ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği önünde de benzer protestolar yapıldı. Göstericiler, “Anlaşma şimdi!” sloganları atarak, Netanyahu ve hükümetini ateşkes müzakerelerini bir an önce imzalamamakla suçladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrailli Esirlerin Yakınlarından Netanyahu’ya Protesto
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz