1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrailli organ kaçakçısı meclis gündeminde: 7 yıldır Türkiye’de olduğunu hükümet biliyor muydu?

İsrailli organ kaçakçısı meclis gündeminde: 7 yıldır Türkiye’de olduğunu hükümet biliyor muydu?

featured
service

“Interpol kırmızı bülteni ile ‘organ ticareti ve kasten insan ölümüne sebebiyet verme’ suçlamalarından aranan Özbekistan doğumlu İsrail vatandaşı Boris Wolfman’ın 2017 yılından bu yana Türkiye’de yaşadığı iddia edilmektedir. Basında yer alan haberlere göre, Wolfman, 9 Kasım 2018 tarihinde Boris Wolfman tarafından Özkan Çelik adına Royal İnnovative isimli bir şirket kurdu. İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı şirketin ticaret sicil gazetesindeki bilgilerine göre şirket uluslararası sağlık turizminden, yaş ve kuru meyve alım satımı, demir ve çelik ihracatı gibi pek çok faaliyet alanında bulunabiliyor.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer

6 Aralık 2015 günü tutuklanan İsrailli organ kaçakçısının, 12 Temmuz 2016 tarihinde ‘yeterli delile ulaşılamadığı’ gerekçesiyle serbest bırakıldığı belirtilmektedir. Wolfman, tahliye edildikten sonra Arnavutluk’a gitmiştir. Arnavutluk güvenlik güçlerinin hazırladığı raporlara göre, sağlık turizmi adı altında Arnavutluk’ta yaşayan göçmen ve yoksulları Hindistan ve Sri Lanka’ya götürdüğü ve burada yoksul insanların böbreklerinin hastalara binlerce dolar karşılığında nakledildiği iddia edilmektedir.

Türkiye’ye Suriyeli mültecilerin böbreklerini almak için geldiği de iddialar arasındadır. Üstelik Rusya, Avusturya, Ukrayna ve İsrail güvenlik güçleri tarafından Türkiye’ye gönderilen bilgi notlarında Wolfman’ın Türkiye’de de organ ticareti yaptığı ve yine halen kırmızı bülten ile aranan ve doktorluktan atılan firari Yusuf Erçin ile birlikte çalıştığı iddialar arasında yer almaktadır.”

“6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından, Hatay’da sahra hastanesi kurarak Türkiye’ye tıbbi destek sağlamak üzere gelen ülkeler arasında İsrail de bulunmaktadır” diyen Dinçer, şöyle devam etti:

“Depremin ardından kurduğu sahra hastanesi, İsrail Adalet Bakanlığı tarafından Boris Wolfman ve organ çetesi ortaklarının faaliyet gösterdiği Rabin Medical olarak kayıtlara geçmiştir. Depremden kurtulan çocukların kaybolduğu, yaralıların ambulanslara alındıktan sonra hangi hastaneye gittiğinin kayıtlarının çıkmadığı ve bu kişilere bir daha ulaşılamadığı bilinmektedir.

İsrail, Boris Wolfman’ın iadesini istemiş, fakat Türkiye iade etmemiştir. Bu durum, 2017 yılında Türkiye’ye giriş yapması ve çıkarıldığı mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakılmasıyla 7 yıldır Türkiye’de ailesiyle serbestçe yaşamakta ve çeşitli tatil beldelerinde rahat bir hayat sürmektedir. Hükümet ve Bakanlık olarak bundan haberiniz var mı?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrailli organ kaçakçısı meclis gündeminde: 7 yıldır Türkiye’de olduğunu hükümet biliyor muydu?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz