1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul, Ankara başta olmak üzere çok sayıda ile alarm verildi! Saat verildi: Önlem almayan yanar

İstanbul, Ankara başta olmak üzere çok sayıda ile alarm verildi! Saat verildi: Önlem almayan yanar

featured
service

Genel Hava Durumu ve Beklentiler

Ankara Valiliği, bugün için “kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış” alarmı verdi. Meteoroloji uzmanları, özellikle İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Ege bölgelerinde kuvvetli yağışların etkili olacağını belirtti. Vatandaşlar, yağmur geçişleri, dolu, sel ve sağanak konusunda uyarıldı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Kuvvetli Sağanak ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batı bölgeleri ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, batı bölgelerde hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalacağı, doğu bölgelerde ise 3 ila 5 derece artacağı belirtiliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden, doğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uzman Görüşleri ve Uyarılar

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün İstanbul’da hafif yağmur geçişlerinin görüleceğini, İç Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde de yağmurun etkili olacağını belirtti. Özellikle öğleden sonra Afyonkarahisar, Ankara, Konya, Kırşehir, Yozgat ve Tokat çevrelerinde gök gürültülü sağanak, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve taşkın riskinin bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Şen, çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların tüm yurtta artacağını, hafta sonu ise Ege ve Marmara’da yaz değerlerinin görüleceğini ekledi.

Ankara Valiliği’nden Özel Uyarı

Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine dayanarak, 27 Mayıs Pazartesi günü için kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

12 Kent İçin Sarı Kodlu Alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 kent için sarı kodlu alarm verdi. Bu kentler: Ankara, Çorum, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale olarak açıklandı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlike oluşturabileceği ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği anlamına geliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul, Ankara başta olmak üzere çok sayıda ile alarm verildi! Saat verildi: Önlem almayan yanar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz