1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Bağcılar’da oturanlara kötü haber: Belediye Başkanı duyurdu

İstanbul Bağcılar’da oturanlara kötü haber: Belediye Başkanı duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başkan Özdemir, 2011 yılında Kentsel Tasarım Müdürlüğünü kurduklarını ve dönüşüm için çalışmaların başladığını belirtti. Özellikle 1999 yılı öncesinde yapılan yapıların büyük bir kısmının riskli olduğuna dikkat çekti. İlçedeki yaklaşık 250 bin bağımsız bölümün yüzde 70’inin 1999 öncesi yapıldığını ifade ederek, bu nedenle yüzde 70’inin riskli yapılar olduğunu vurguladı.

Bağcılar Belediyesi olarak vatandaşlara teknik hizmet verdiklerini ve dönüşüm sürecinde müteahhitlerle işbirliği yapıldığını açıklayan Özdemir, hızlı bir dönüşüm için çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 70 bin yapının depreme dayanıklı olduğunu belirten başkan, geri kalan 180 bin yapının riskli olduğunu dile getirdi.

Son bir yılda 1500 konutun yıkıldığını ve 1500 konutun da TOKİ ile birlikte dönüşeceğini belirten Özdemir, toplamda 4 bin 500 konutluk bir dönüşümün başladığını ifade etti. Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle Demircan, Ece ve Aspir Uşaklar sitelerinde dönüşüm çalışmalarının hız kazandığını belirtti.

Bağlar Mahallesi’nde de Yeşilyuvam Sitesi’nin dönüşüm sürecine başlayacaklarını açıklayan Başkan Özdemir, Göztepe’deki riskli alanlarla ilgili de çalışmalara başladıklarını belirtti.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, riskli yapıların dönüştürülmesi için büyük bir çaba sarf ettiklerini ve vatandaşların güvenli yapılarla buluşması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu kritik süreçte İstanbul’daki tüm ilçelerin benzer çalışmalara öncelik vermesi ve deprem riskinin azaltılması için aktif adımlar atması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Bağcılar’da oturanlara kötü haber: Belediye Başkanı duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz