1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede! Japon deprem uzmanı uyardı: En az 6.5 şiddetinde

İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede! Japon deprem uzmanı uyardı: En az 6.5 şiddetinde

featured
service

Deprem ülkesi olan Türkiye’de, uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi’ni işaret etti. Geçmiş depremleri hatırlatan uzman isim, 1999 yılındaki Yalova depreminin krize sebep olduğunu söyledi. Son olarak 6 Şubat 2024 tarihindeki Kahramanmaraş depremini örnek verdi. Marmara’da iki il ve İstanbul’daki tehlikeli ilçelerden bahsetti.

İstanbul’u gündeminden çıkarmayan Moriwaki, diğer deprem uzmanlarıyla aynı görüşte olduğunu belirtti. Özellikle sahil alanlarının riskli olduğunu söyleyerek ilçe ilçe uyardı. Moriwaki’nin uyardığı ilçeler arasında; Bakırköy, Ataköy, Yeşilköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Maltepe, Tuzla, Pendik, Kartal ilçeleri yer alıyor.

1999 yılında yaşanan depremde en çok hasar alan ilçelerden birisi de avcılar olduğunu söyleyerek, dikkatli olunması gerektiğini paylaştı. Deprem sonrasında avcılarad konutlar kiraya verilmezken, artan nüfus karşısında yeniden kiraların verilmeye başlandığını belirtti.

193337050-eisl2ycx0ai1ab3.jpg

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, iki il için de uyarı yaptı. Marmara Bölgesi’nde yer alan Bursa’nın İnegöl ilçesiyle Balıkesir’in Bandırma ilçesinde deprem beklentisini duyurdu. Marmara Bölgesi’nde beklenen depreme dair açıklamalarda bulunan Moriwaki, şiddetinin 6.5 – 7,0 seviyesinde olacağını işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul, Balıkesir, Bursa tehlikede! Japon deprem uzmanı uyardı: En az 6.5 şiddetinde
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz