1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul bu yıl hamsiye doyacak

İstanbul bu yıl hamsiye doyacak

featured
service

Balıkçılar eskimiş ağları elleriyle tek tek dikerek onarırken, bazıları da teknelerinin boyalarını imece usulü yeniliyor, motor, ışık ve halatların bakımlarını yapıyor.

Toker, sezona yetişebilmek için teknelerde 25’er kişilik ekiplerle çalışacaklarını ifade ederek, “O ekiplerle biz sezona başlıyoruz. Sezon bitene kadar bizimle beraber çalışıyorlar. Artık denizin bereketinin ne olacağı belli değil ama denizin gerçek profesörü balıkçılardır” diye konuştu.

Geçen yıl palamudun çok olduğunu aktaran Toker, bu sene hamsi, istavrit ve çinekop bolluğu yaşanacağını, bunların yanı sıra lüferin de sofralarda yerini alacağını ifade etti.

Yakıt fiyatlarının yüksekliğine ve artan masraflara dikkat çeken Toker, kasa balığına enflasyona göre taban fiyat verilmesi ve kotaya geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Toker, eylül ve ekim aylarında Poyrazköy civarında balık potansiyelinin çok büyük olduğunu belirterek, bu yılın bereketinin ne olacağının ise denize çıktıktan sonra görüleceğini söyledi.

Toker, hamsinin kilogram fiyatının 50 ila 70 lira arasında başlayacağını, sonrasında balığın bolluğuna göre de fiyatın düşebileceğini sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul bu yıl hamsiye doyacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz