1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Havalimanı’nda VIP kaçakçılık skandalı: Eski bakan yardımcısının özel kalemi 60 kilo altınla yakalandı

İstanbul Havalimanı’nda VIP kaçakçılık skandalı: Eski bakan yardımcısının özel kalemi 60 kilo altınla yakalandı

featured
service

Timur Özkan’ın haberine göre aynı gün, İstanbul Havalimanı VIP salonunda da bir kaçakçılık vakası yaşandı. Ancak bu olay, büyük bir gizlilikle kamuoyundan saklandı.

Dubai’den İstanbul’a gelen bir uçakta, eski Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Fatih Metin ile onun yanında bulunan eski özel kalem müdürü Yunus Emre Morkoç yer alıyordu. Morkoç’un Dubai’ye giderken yanında bulunmayan büyük bir valiz, dönüşte dikkat çekti. Gümrük memurlarının yaptığı aramada, valizden tam 60 kilo kaçak altın çıktı. Bu altınların piyasa değeri yaklaşık 174 milyon TL olarak kaydedildi ve olayla ilgili resmi işlem başlatıldı. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Yunus Emre Morkoç, eski Gümrük Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile birlikte Dubai’ye seyahat etmişti. Metin, bu seyahat sırasında VIP geçiş hakkından faydalandı. Ancak, Fatih Metin’e kaçak altın hakkında herhangi bir işlem yapılmadı.

İddialara göre, bu olay istihbarat birimlerinin yürüttüğü bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. VIP geçişleri kullanarak Dubai’den Türkiye’ye kaçak altın getirildiği tespit edilmiş, bu yüzden gümrük memurları arama yapmıştı.

İddialar arasında ikisi eski, üçü hâlâ TBMM üyesi olan milletvekillerinin de benzer şekilde Dubai’ye sık sık gidip, elleri dolu olarak döndükleri ve inceleme altında oldukları belirtiliyor. Cumhur İttifakı’nda yer alan bu milletvekillerinin Dubai’ye çok sık şekilde elleri boş gittikleri ve valizlerle döndükleri iddia ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Havalimanı’nda VIP kaçakçılık skandalı: Eski bakan yardımcısının özel kalemi 60 kilo altınla yakalandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz