1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul nefes aldıracak alanlarını geri kazandı: Kurum’un yeniden atandığı gün İBB’den hukuk zaferi

İstanbul nefes aldıracak alanlarını geri kazandı: Kurum’un yeniden atandığı gün İBB’den hukuk zaferi

featured
service

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İstanbul Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, 2022 yılında İBB Meclisi tarafından İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden biri olan Şişli’nin Eskişehir, Yayla ve Paşa mahallelerindeki 3 hazine arazisi için yapılan plan değişikliklerinin hukuka aykırı olduğunu savunarak, iptal istemiyle 3 ayrı dava açmıştı.

İBB’nin yeşil alan planlamalarına itirazların yapıldığı dönemde bakanlık görevini yürüten ve 2024 İBB Başkanlığı seçimini kaybeden Murat Kurum, dün (2 Temmuz) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak yeniden göreve atandı.Kurum’un göreve atandığı gün, İBB’nin Bakanlık tarafından uzun zamandır engellenen hazine arazilerinin yeşil alan ve parka dönüştürme planlamaları mahkemelerce hukuka uygun bulundu.

Çevre Bakanlığı’nda devir teslim: Özhaseki görevi Kurum’a devretti

Şişli Eskişehir Mahallesi’ndeki hazine arazisinin İBB Meclisi tarafından park ve yeşil alan ilan edilmesine karşı açılan dava İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde görülen mahkemede plan değişikliğinin bölgede açık alan oluşturulmasına katkı sağladığını ve kentin nefes alabilirliğini artırdığını belirtti.

Mahkeme, park ve yeşil alan kararının afet durumlarında acil toplanma ve barınma alanı olarak kullanılabilirliği de göz önünde bulundurulduğunda, plan değişikliğinin şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve mevzuata uygun olduğu sonucuna vardı. Bakanlık tarafından açılan dava 15 Mayıs 2024 tarihinde oybirliği ile reddedildi.

Aynı gerekçelerle Yayla Mahallesi’ndeki hazine arazisinin de “belediye hizmet alanı” ilan edilmesine ve Paşa Mahallesi’ndeki hazine arazisinin park ve yeşil alan olarak belirlenmesine karşı açılan davalar da İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

yeni-proje-3-004.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul nefes aldıracak alanlarını geri kazandı: Kurum’un yeniden atandığı gün İBB’den hukuk zaferi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz