İstanbul Üniversitesi öğrencileri ‘1 Mayıs’ nöbetinde: “Tutuklu öğrenciler için adalet! Herkes için adalet!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğrenciler, 1 Mayıs’a katıldıkları için tutuklanan arkadaşları için başlattıkları nöbetlerinin 3. gününü geride bıraktı.

Bugün, eylemlerin 3. gününde açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, tutuklu 77 kişinin serbest bırakılmasını istedi.

Tutuklular arasında İÜ öğrencisi 4 kişinin de olduğunu belirten öğrenciler, sınav haftası olmasına rağmen arkadaşlarının tahliye edilmediğini belirterek şunları söyledi:

“1 Mayıs 2024’te insan emeği ve onuruna sahip çıkmak, ucuz işgücü deposu olan Türkiye’de emekçilerin taleplerini haykırmak, yurtlarda katledilen arkadaşlarının hesabını sormak, kayyum rektör politikalarına, fahiş yemekhane zamlarına karşı dayanışmak üzere sokağa çıkan arkadaşlarımız hukuksuzca tutuklandı. İçlerinde İstanbul Üniversitesi öğrencisi olan 4 arkadaşımız, sınav haftası olmasına rağmen hala cezaevinde tutuluyor; arkadaşlarımızın eğitim hakları gasp ediliyor.

Üstelik cezaevinde bulunma nedeni olarak gösterilen suçlardan ceza almaları halinde serbest bırakılacak olan arkadaşlarımız, yıldırılmak için tutuklu yargılanıyor. Bu vesileyle iktidarın siyasi nedenlerle tutukladığı tüm arkadaşlarımız için özgürlük istiyoruz. Herkesi tutuklu sıra arkadaşlarımız için, 77 kişi için adalete sahip çıkmaya çağırıyoruz! Bizler arkadaşlarımız çıkana, derslerine, mücadelelerine devam edebilene kadar, özgürce sokakta, kampüste haykırana kadar nöbetimize devam edeceğiz. Tutuklu öğrenciler için adalet! Herkes için adalet!”

Okudukları çağrı metni sonrası, saz ve ıslık eşliğinde 1 Mayıs marşını söyleyen öğrenciler, tutuklu tüm arkadaşları çıkana kadar nöbetlerine devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Üniversitesi öğrencileri ‘1 Mayıs’ nöbetinde: “Tutuklu öğrenciler için adalet! Herkes için adalet!”

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz