İstanbul Valiliği’nden Taksim ve İstiklal Caddesi’nde izinsiz protestolara karşı yoğun tedbirler! Yollar kapatıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği, sosyal medyada yapılan izinsiz protesto çağrılarına karşı Taksim ve İstiklal Caddesi’nde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Valilik, bu tedbirler kapsamında bazı yolları trafiğe kapatarak, alternatif güzergahlar belirledi. Aynı zamanda, metro ve füniküler hatlarında geçici durdurma kararları alındı.

İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklamaya göre, izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrılarına karşı saat 08.00 itibarıyla Taksim Meydanı, Cumhuriyet Anıtı, Gezi Parkı, İstiklal Caddesi ve ara sokakları, Tünel Meydan’a kadar olan bölge ile Karaköy Meydan ve çevresi araç trafiğine kapatılacak. Bu bölgelerde yaya trafiği ise kontrollü sağlanacak.

Valilik, trafiğe kapatılacak yolların listesini de duyurdu. Buna göre, saat 10.00 itibarıyla Sıraselviler Caddesi Hocazade Sokak kesişiminden Taksim Meydan istikametine, Taksim Meydan büfeler önünden İstiklal Caddesi’ne bağlanan yol, Refik Saydam Caddesi’nden Asmalı Mescit Caddesi’ne giriş-çıkış, Ensiz Sokak – İlk Belediye Caddesi kesişimi, Balo Sokak ile Turnacıbaşı Caddesi kesişimi, Sadri Alışık Sokak ile Atıf Yılmaz Caddesi, Yeni Çarşı Caddesi, Kumbaracı Yokuşu, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne gidiş istikameti, Yeni Çarşı Caddesi ile İstiklal Caddesi kesişimi ve İstiklal Caddesi istikameti, Taksim Tünel girişinden İstiklal Caddesi istikameti ve Tak-ı Zafer Caddesi trafiğe kapatılacak.

Trafiğe kapatılacak yolların yanı sıra, İstanbul Valiliği alternatif güzergahlar da belirledi. Bu güzergahlar arasında İnönü Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Refik Saydam Caddesi ve Meslic-i Mebusan Caddesi yer alıyor. Sürücülerin bu güzergahları kullanarak yollarına devam etmeleri öneriliyor.

İstanbul Valiliği’nin aldığı tedbirler sadece karayolu trafiğiyle sınırlı kalmıyor. Metro İstanbul, saat 10.00 itibarıyla M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının, F1 Taksim-Kabataş füniküler hattının işletmeye kapalı olacağını duyurdu.

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İstanbul Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda bugün saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Taksim ve Şişhane istasyonlarında durmayarak seferine devam edecektir.”

İstanbul Valiliği, izinsiz protesto çağrılarına karşılık aldığı bu tedbirlerin, kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bugün Taksim ve İstiklal Caddesi bölgesinde izinsiz protesto yürüyüşü ve basın açıklaması çağrısına karşı gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır. Belirlenen bölgelerde trafiğe kapatma ve yaya trafiğinin kontrolü sağlanacaktır. Bu tedbirler, kamu düzenini ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla alınmıştır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul Valiliği’nden Taksim ve İstiklal Caddesi’nde izinsiz protestolara karşı yoğun tedbirler! Yollar kapatıldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz