1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da 39 ilçeye 39 vali görevlendirildi

İstanbul’da 39 ilçeye 39 vali görevlendirildi

featured
service

Milliyet’te yer alan habere göre, bu kapsamda alakalı idareyicilerin de afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.

39 ilçede Afet İdare Merkezleri’nin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi ve AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak hazır halde tutuluyor.

Şehir Tehlike Eksiltme Tasarıyı İRAP, İstanbul için bitirildi. Tasarı kapsamında 4 emel, 34 hedef, bin 515 eylem tanımlandı. İRAP kapsamında 29 faaliyet, 121 buluşma ve 2 çalıştay reelleştirildi. Bölgenin zelzele etkinliği 7/24, toplam 250 zelzele gözlem istasyonu ile İstanbul şehir hudutları içinde 33 adet bulunmakta izleniyor.

İstanbul’da 2 bin 864 olan bir araya gelme alanı rakamı da 5 bin 578’e çıkarıldı. Bir Araya Gelme alanlarında şahıs başına 2.94 metrekare alan düştüğü ancak mevcut alanların yalnızca yüzde 56,88’inde elektrik, su, kanalizasyon alt yapısı bulunduğu öğrenildi.

Güncel bilgilere göre, İstanbul akslı Marmara Bölgesi’nin olası zelzeleye hazırlıklı olması emeliyle yürütülen çalışmalar ve istatistikler özetle şöyle:

* İstanbul Sismik Tehlikenin Eksiltilmesi ve Acil Gidişat Hazırlık Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında bugüne kadar; bin 365 mektep, 54 sağlık kurumu, 61 poliklinik, 57 yönetimsel bina, 39 yurt binası, 23 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda bin 599 kamu kuruluşunda 2 bin 576 binanın zelzeleye karşı fizibilite kuvvetlendirme çalışmaları bitirildi.

* Mümkün İstanbul zelzeleyi hazırlıkları kapsamında Alakalı idareyicilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.

* 39 ilçede İlçe Afet İdare Merkezi İlçe AFAD Merkezi heyetti. Merkezlerin tamamında DMR Telsiz Sistemi kurularak çalışır hale getirildi. İlçe AFAD Merkezi ile her gün telsiz çevrimi yapılarak raporlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da 39 ilçeye 39 vali görevlendirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz