1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 1 şüpheli tutuklandı

İstanbul’da PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 1 şüpheli tutuklandı

featured
service

İstanbul’da güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK’nın sözde gençlik yapılanmasına yönelik önemli bir adım atıldı. İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün faaliyetlerini deşifre etmek ve önlemek amacıyla operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında İstanbul genelinde yapılan çalışmalarda, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanmasına mensup olduğu iddia edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden biri, mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyonda yer alan diğer 3 şüpheli ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü operasyonun amacı, terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması üzerindeki etkinliğini ve faaliyetlerini engellemek olarak belirlendi. Özellikle gençlerin örgüt tarafından kışkırtılması ve illegal faaliyetlere yönlendirilmesinin önlenmesi hedefleniyor.

Mahkeme tarafından tutuklanan şüphelinin, örgütün gençlik yapılanmasında etkin rol aldığı ve terör örgütü adına eylemlerde bulunduğu şüphesiyle tutuklandığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da PKK/KCK’nın gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 1 şüpheli tutuklandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz