İstanbul’da yaşam maliyeti haziranda aylık 63.524 tl’ye yükseldi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Haziran ayında İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 63.524 lira olarak hesaplandı. Bu rakam, bir önceki aya göre 2.001 lira artış gösterdi. Temel tüketim maddelerinden nohutun yıllık bazda %89,16 oranında artması ise dikkat çekti.

İstanbul’da temel tüketim maddelerinin fiyatlarına bakıldığında, özellikle nohut fiyatlarında %89,16’lık artışla belirgin bir yükseliş yaşandığı görüldü. Bu durum, şehirde yaşayan ailelerin maliyet yükünü daha da artıran faktörler arasında yer alıyor.

Son 12 ayda İstanbul’da yaşam maliyetindeki bu dramatik artış, özellikle gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarındaki yükselişlerle ilişkilendiriliyor. İstanbul Planlama Ajansı’nın verilerine göre, bu artış trendinin gelecek aylarda da devam etmesi bekleniyor.

Bu veriler, İstanbul’da yaşayanların günlük hayatını şekillendiren maliyetleri anlamak adına önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Şehirdeki yaşam maliyetinin bu düzeyde artış göstermesi, aile bütçeleri üzerindeki olumsuz etkilerini sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da yaşam maliyeti haziranda aylık 63.524 tl’ye yükseldi!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz