1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’u depremden kurtaracak formül! Binlerce binada uygulama geçiyor: Yıkmaya gerek kalmadan yapılacak

İstanbul’u depremden kurtaracak formül! Binlerce binada uygulama geçiyor: Yıkmaya gerek kalmadan yapılacak

featured
service

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan’ın açıklamalarına göre, binaları yıkıp yeniden inşa etmenin yerine güçlendirme yapmak, maliyetleri yüzde 90’a varan oranda düşürebiliyor. Metrekare başına yeniden inşa maliyeti 40-45 bin lira civarındayken, güçlendirme maliyeti yalnızca 10 bin liraya kadar indirilebiliyor. Üstelik, güçlendirme işlemi yaklaşık 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak, çevreye en az düzeyde zarar veriyor.

Türkkan, İstanbul’da yapılacak mevzuat değişiklikleri sayesinde, 330 bin binanın depreme dayanıklı hale getirilebileceğini belirtiyor. Doğru tekniklerin ve düşük maliyetlerin bir araya gelmesiyle, İstanbul’daki riskli binaların büyük bir kısmı güvenli hale getirilebilir. Özellikle Fatih, Üsküdar, Bağcılar ve Pendik gibi ilçelerde eski deprem yönetmeliğine göre inşa edilen binalar, güçlendirme çalışmalarının öncelikli hedefi olarak gösteriliyor. Bu ilçelerde acil müdahale gerektiren 150 bin binanın bulunduğu tahmin ediliyor.

Ülke genelinde 6,5 milyon riskli konut bulunduğu bilinirken, yerel yönetimlerde güçlendirme projelerini yürütecek yeterli teknik uzman bulunmaması, projelerin gecikmesine ve acil müdahale gereken yapılar için zaman kaybına neden oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’u depremden kurtaracak formül! Binlerce binada uygulama geçiyor: Yıkmaya gerek kalmadan yapılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz