1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’un burnunun dibinde dev rezerv müjdesi! Güzel haber az önce geldi: Tam 3 milyar…

İstanbul’un burnunun dibinde dev rezerv müjdesi! Güzel haber az önce geldi: Tam 3 milyar…

featured
service

Silivri ve Tekirdağ üzerinde açılan kuyularda dev rezerv keşfedildi. TBNG’nin (Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi) çalışmaları üzerine 3 milyar liralık doğalgaz rezervi bulundu. İşlemler için 10 milyon dolar yatırım yapılırken, 4 yeni kuyuda 300 milyon metreküp doğalgaz keşfedildi. Kuyularda yanan ateş sonrasında rezervler dağıtıma hazır bir hale getirildi.

Doğalgaz rezervi üzerinde test aşamalarının yapıldığını belirten, TBNG CEO’su Sinan Furat, üretim aşamasına geçeceklerinin altını çizdi. Son üç yılda enerji kapsamında kritik adımlar atıldığını belirterek, Tekirdağ’da bulunan dördüncü kuyuda günlük 50 bin metreküp üretim hedefleri olduğunu söyledi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) gerçekleştirdiği çalışmaları işaret eden Furat, özel sektör de oyuncu olduklarından bahsetti. TPAO’nun izinden gittiğini vurgulayarak, “Ülke olarak özellikle enerjide yerli kaynaklarla, yerli ve milli enerjimizi üretmek zorundayız bunun bilincindeyiz.” sözlerini kullandı. Yeni bir kuyu hedeflediğini söyleyerek, yine Tekirdağ’da beşinci bir kuyu planladığını vurguladı.

2024-06-tekirdag4-3-1.jpg

Son dönemlerde enerji tarafındaki keşiflerin ardından Türkiye’nin kendi imkanlarıyla petrol ihtiyacının yüzde 10’unu, doğalgazda yerli üretimin ise yüzde 3 seviyelerine ulaştığı belirtildi. TBNG Teknolojiden Sorumlu Yöneticisi (CTO) Gürkan Karakaya, sondaj çalışmalarına 2014 yılında başladıklarını söyledi.

2024-06-tekirdag4-5-1.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’un burnunun dibinde dev rezerv müjdesi! Güzel haber az önce geldi: Tam 3 milyar…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz