1. Haberler
  2. Gündem
  3. İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu “Merkez siyaset” çağrısını yineledi!

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu “Merkez siyaset” çağrısını yineledi!

featured
service

Türkiye’nin hem küresel ölçekte hem de içeride yaşadığı değişimlerle bir yol ayrımında olduğunu belirten Dervişoğlu, Türkiye’yi daha müreffeh kılmak için siyasi partiler kadar basın kuruluşlarının da önemli olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, Türkiye’nin de kendine has bir değişim sürecinden geçtiğini ifade ederek, Türkiye’nin yenilenmeye mecbur olduğuna işaret etti.

“Yeni oluşacak dünya düzeninde yer almak istiyorsak ülke olarak da yenilenmek mecburiyetindeyiz.” diyen Dervişoğlu, “Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal alanda köklü bir değişime ihtiyaç duyduğunu” söyledi.

Dünya değişirken, insan değişirken, siyasetin de değişmek zorunda olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Toplumsal barışı, adaleti ve refahı sağlamak ancak siyaset kurumunun kendisini yenilemesiyle mümkündür. Bütün çabalarımız siyasete yeni bir bakış ve yeni bir soluk kazandırmak içindir. Tüm gayretimiz bu ülkenin ihtiyaç duyduğu değişimi sağlamak, halkımıza yeni bir gelecek sunmak ve yeni bir heyecan uyandırmak içindir. Siyasetteki bu değişim Türkiye’nin önünü açacak, yeni nesillerin umutla bakabileceği bir ülke yaratacaktır. İşte bu yüzden yenilenmeye, yenilikçi politikalara ve güçlü bir geleceğe inanan herkesle anlamlı bir yolculuk sürdürmek kararlılığındayız. Benim inancım Türkiye’nin geleceğinin yenilenmiş bir siyaset anlayışında yattığı şeklindedir.” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, yakın dönemde “merkez siyasetin yeniden inşası” adına bir çağrıda bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün Türkiye’nin her zamankinden daha fazla birleştirici ve kucaklaştırıcı bir siyasi yönelime ihtiyaç duyduğu tartışmasız bir gerçektir.” diye konuştu.

Arayışlarının aşırılıklara sapmadan, geniş kesimleri kucaklayabilen bir siyaset anlayışı olduğunu dile getiren Dervişoğlu, “İşaret ettiğim bakış açısı geçmişte bu ülkenin birlik ve beraberliğini sağlamış, farklı görüşlerden insanları aynı ortak paydada buluşturmayı başarmış bir güçtür. Bugün yeniden bu geleneği canlandırmak; Türkiye’nin ihtiyacı olan toplumsal barışı ve istikrarı geri getirmek demektir.”

Merkez siyasetin her zaman makul olanın, ortak aklın ve sağduyunun sesi olduğunu belirten Dervişoğlu, birleştirici, bütünleştirici ve kavrayıcı ve bir siyaset anlayışının gerekli olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, “merkez siyaset” çağrısının salt siyasi partilere değil Türk milletinin her bireyine olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu “Merkez siyaset” çağrısını yineledi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz