İYİ Parti’den adres değişikliği yapan seçmenlere uyarı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Tercih İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel tercihinde pek çok depremzede yurttaşın adres bildirimleri sebebiyle rey kullanamadığına işaret edildi. Bu çerçevede alakalı mevzuat ve takvime değinilen açıklamada, şunlar kaydolundu:

İYİ Parti, adres farklılığı yapanların 31 Mart 2024’te asıllaştırılacak mahalli yönetler tercihlerinde rey kullanabilmeleri için 1 Ekim 2023’e kadar adres bildirimlerini yapmaları gerektiğini anımsattı.

Seçimde tam yurttaşlarımızın reylerini rahatlıkla kullanabilmeleri için Popülasyon ve Yurttaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yüksek Tercih Heyeti Yüksek Seçim Kurulu ve alakalı tam müesseseleri misyonlarını zamanında ve doğru yapmaya, adres kayıtları ve farklılığa uğrayan tercih mevzuatı sebebiyle ortaya çıkabilecek negatifliklerin takipçisi olmaya davet ediyoruz.”

“Mahalli yönetler tercihlerinde adres farklılığı yapmış yurttaşlarımızın bulundukları adreste rey kullanabilmeleri için adres bildirimlerini 1 Ekim 2023’e kadar yapmaları gerekmektedir. Son günlerde yaşanacak sıkışıklığı da düşünerek, bu bildirimleri son güne vazgeçmeden yapmalarını öneri ediyoruz.

Açıklamada, İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu’den alakalı tarih sonrası oluşacak seçmen listesini temin edeceği ve bu vakitten sonra yasaya ters bir düzenleme yapılması halinde lüzumlu itirazları şipşak yapacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti’den adres değişikliği yapan seçmenlere uyarı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz