İzmir Bornova’da çıkan orman yangınına hızlı müdahale! 2 mahalle tahliye edildi, 7 ev hasar gördü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’in Bornova ilçesinde Beşyol Mahallesi’nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangın, bölgedeki iki mahallede tahliyelere ve evlerde hasara neden oldu. Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Beşyol Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 13.37’de başlayan yangın, kısa sürede yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangın ihbarı üzerine hızla harekete geçti. Yangına müdahale için 6 uçak, 9 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi bölgeye sevk edildi. Ekipler, 13.43’te yangına müdahale etmeye başladı.

Yangının hızla yayılması üzerine Sarnıçköy ve Beşyol mahalleleri tahliye edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının Beşyol ve Sarnıç mahallelerine doğru hızla ilerlediğini belirtti. Vali Elban, “Şu ana kadar 9 helikopter ve 6 uçak havadan, onlarca itfaiye aracı, arazöz, su tankerleri, dozerler de karadan müdahale ediyor. Alan dar olduğu için daha fazla hava aracı kullanamıyoruz,” dedi. Yangın nedeniyle Beşyol’da 3, Sarnıç’ta ise 4 ev hasar gördü. Şu ana kadar can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.

Yangına müdahalede havadan ve karadan yoğun bir çaba sarf ediliyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait 3 AS-532 tipi helikopter de yangın söndürme çalışmalarına havadan destek sağlıyor. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TSK’ya ait helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına katıldığını belirtti.

Yangının başlamasının ardından tedbir amacıyla İzmir-Manisa kara yolunun Sabuncubeli bölümü her iki yönde ulaşıma kapatılmıştı. Yetkililer, yangının kontrol altına alınması ve yolun güvenli hale gelmesinin ardından kara yolunu yeniden trafiğe açtı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, bölgede yaptığı incelemeler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Elban, “Şu ana kadar çok iyi bir mesafe kaydedildi. Zannediyorum çok geçmeden iyi haberi alırız. Şu ana kadar bir can kaybı ve yaralımız yok. Ancak Beşyol’da 3 ve Sarnıç’ta 4 evimiz yangında hasar aldı. Köy içinde şu an için tehlike kalmadı. Köyün etrafındaki ormanlarda yangın devam ediyor,” dedi. Vali Elban, yangına müdahalenin sürdüğünü ve yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Bornova’da çıkan orman yangınına hızlı müdahale! 2 mahalle tahliye edildi, 7 ev hasar gördü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz