1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir Karşıyaka Yangınında Rüzgar Hızı Düştü

İzmir Karşıyaka Yangınında Rüzgar Hızı Düştü

featured
service

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar bölgesinde süregelen orman yangını, önceki gün 80 km/saate varan rüzgar hızları ile daha da büyümüştü. Bugün ise rüzgar hızı önemli ölçüde azaldı.

Yangının başladığı Yamanlar Karatepe mevkisinde, yangınla mücadele ekipleri, alevlerin yerleşim alanlarına ve sanayi sitesine sıçramasını önlemek için çaba sarf ediyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, yangın bölgesinde havanın sıcaklıkları öğle saatlerinde 33 dereceye ulaşacak.

Bugün, rüzgar hızının 35-45 km/sa arasında esmesi beklenirken, nem oranı %25-34 civarında seyredecek. Öğle saatlerinde sıcaklık 36 derece olarak tahmin edilirken, rüzgarın kuzey-kuzeydoğu yönünden 45-55 km/sa hıza ulaşması öngörülüyor. Akşam saatleri itibarıyla ise rüzgar hızının 30-40 km/sa’ye düşmesi bekleniyor.

Bölgedeki ekiplerin yangınla mücadele çalışmalarında destek sağlanması için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da seferber oldu. Yangın kontrol altına alındıkça, rüzgarın da etkisinin azalması umut verici gelişmeler arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir Karşıyaka Yangınında Rüzgar Hızı Düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz