1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de büyük tehlike! Balık ölümlerinde dünya rekoru kırıldı:

İzmir’de büyük tehlike! Balık ölümlerinde dünya rekoru kırıldı:

featured
service

Ciddi manada kokunun da devam ettiği körfezle ilgili açıklamalarda bulunan Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, körfezin temizlenmesi için iki noktaya dikkat çekti.

Doğan Yaşar, “İki olay var; bir arıtmalar çalışacak, bir de o ucube betonlar kırılacak. Arıtmalar zaten çalıştırdıktan sonra 1 yıl içerisinde körfez tekrar maviliğe döner” diye konuştu.

Deniz Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar, balık ölümlerinin bir dünya rekoru olduğunu da söyledi. 50 günün üzerinde balık ölümlerinin yaşandığını aktaran Prof. Dr. Yaşar, “Dünyada böyle bir şey yok. Dünyada genelde göllerde ölümler olur. İnanılmaz bir şey; yani dünyada ben hiç görmedim. Birkaç günlüğüne olur veya birkaç hafta sonra normal geçer” ifadelerine yer verdi.

Doğan Yaşar şöyle devam etti:

“Burada bilime inanmama olayı var maalesef. Belediye bilime inanmıyor. İnanmadığı için de bilimin söylediği şeyleri yapmıyor; yani yapılması gereken olayları yapmıyor. 2002 yılında gördük biz bunu. 2002 yılında bu körfez simsiyahken, arıtmaların çalıştırılmaya başlamasıyla birlikte bir anda masmaviye döndü. 2003 yılında Göztepe’nin bir kısmı da yüzülür hale geldi. Acil eylem planında açıklanan 15 maddeyle ilgisi yok, sadece dediğim iki madde önemli; arıtmalar çalışacak ve o ucu betonlar kırılacak. Başka bir şeye gerek yok.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de büyük tehlike! Balık ölümlerinde dünya rekoru kırıldı:
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz