1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Elektrik Akımına Kapılarak Ölenlerin Soruşturmasına Devam

İzmir’de Elektrik Akımına Kapılarak Ölenlerin Soruşturmasına Devam

featured
service

İzmir’in Konak ilçesinde yaşanan talihsiz olayda, sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay için yürütülen soruşturma derinleşiyor.

Bu kapsamda, İZSU’nun eski ve yeni genel müdürlerinin yanı sıra Gdz Elektrik Genel Müdürü de dahil olmak üzere toplamda 10 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun ardından adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki şüpheliler arasında yer alan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, olay hakkında herhangi bir bilgisi olmadığını ve ifade ettiği hususların raporda belirtilenlerle örtüşmediğini savundu.

Uğur Yüksel de, kendisine ulaşan herhangi bir olumsuz durum olmadığını, 2015 yılındaki kazı işlemleri sırasında görevde olmadığını belirtti. Eski genel müdür Ali Hıdır Köseoğlu ise, sorumluluklarının olmadığını ifade etti.

Bilirkişi raporunda, olayın yaşanmasında teknik kusurların tespit edildiği ve Gdz Elektrik’in 2015’te yaptığı işin kabulünün, şartnamelere aykırı olduğu belgelenmişti. Raporda ayrıca, İZSU tarafından gerçekleşen yağmur suyu rögarlarının montajında gerekli dikkat ve bakım yapılmadığının altı çizilmiştir.

Olayda ihmali olduğu tespit edilen 35 kişiden 33’ü yakalanmışken, 27 zanlıdan 14’ü tutuklandı. Son gelişmelerin ardından ek gözaltına alınan 11 kişi daha yakalandı ve bu süreç adli kontrol talepleriyle devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Elektrik Akımına Kapılarak Ölenlerin Soruşturmasına Devam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz