1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza

İzmir’de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza

service

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Vedat Emekdar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Duruşma, Ödemiş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti.

Savunmasında suçlamaları reddeden Sanık Emekdar, “Olay gününe kadar eşime bir kez bile tokat vurmadım. Olay kesinlikle tasarlayarak bir cinayet değildir” dedi. Ancak mahkeme heyeti, sanığın “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ceza almasına karar verdi. Hakim, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.

Öldürülen kadının yakınları, mahkemenin kararını alkışlayarak destek verirken, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri de adliye önünde toplanarak bu kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirtti.

26 Şubat 2022 tarihinde, gözetim altındaki çiftin Süleyman Demirel Mahallesi’ndeki evine giden polis ve sağlık ekipleri, Vasfiye Emekdar’ın bıçaklanmış halde hayatını kaybettiğini belirlemişti. Sanık Vedat Emekdar ise bıçakla intihara teşebbüs etmişti. Gözaltına alınan Emekdar, emniyet işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Eşini Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz