1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de işçiler greve başladı: Metro ve tramvay ulaşımı durdu

İzmir’de işçiler greve başladı: Metro ve tramvay ulaşımı durdu

featured
service

Greve saatler kalmışken emekçi ve patronlar, İzmir Metro Genel Müdürlüğü’nün Halkapınar’da yer alan ana binasında toplandılar. Görüşmelerinin altında ise haklarının yazılı olduğu 11 maddelik uyuşma yer alıyordu. Taraflar hiçbir biçimde anlaşmaya varamadığında ise işler değişti. 625 metro ve tramvay emekçisini ele aldıran bu görüşmede sendika 725 TL yevmiye arz etse de Belediye tarafından onaylanmadı.

İşveren sendikası SODEM-SEN ile metro ve tramvay çalışanlarının yapmaya çalıştığı iş sözleşmesinde tıkanıklık alana gelince, sendika 31 Temmuz sabahı greve çıkılacağı bülten edildi.

İzmir Metro AŞ çalışanları, yapmaya çalıştıkları kontratta uyuşma sağlayamadıkları için bugün 05:00’da greve çıktı. İzmir Megakent Belediyesi ise resmi Twitter sosyal medyasından açıklamada bulundu.

Görüşmelerin ardından şube başkanı Hamdullah Giral, ‘’ Haklı arzlarımız rastgele bir karşılık almadığı sürece grev kararını hayata geçireceğiz. Son dakikaya kadar da haklarımızı kabul etmeleri için elimizi uzattık. Yeter ki işçilerimiz emeğinin karşılığını alabilsin. Bizi bu grev kararını uygulamak zorunda vazgeçenler artık düşünmeye başlasın.’’ Dedi.

• İlk 6 ay birinci grubumuza brüt yevmiye fiyatını 575 TL, ikinci grubumuza ise 547 TL, üçüncü grubumuza 522 TL ve dördüncü grubumuza da 500 TL önerdiler.

• İkinci 6 ay için de birinci grubumuza 640 TL, ikinci grubumuza 607 TL, üçüncü grubumuza 577 TL ve dördüncü grubumuza da 550 TL önerdiler

• İş tehlikesine göre ise birinci grubumuza 1125 TL, ikinci grubumuza 1125 TL, üçüncü grubumuza 840 TL ve dördüncü grubumuza ise 550 TL öneri edildi.

1 Ağustos’tan sonrası için ise enflasyon farkı verileceği söylenilmiş. Bu tekliflere rağmen Giral: ‘’ Söyleyeceğim şu ki brüt ve net fiyatlarda rastgele bir yol, yemek, eğitim ve eşi izin takviyeleri dahil değildir. ‘’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de işçiler greve başladı: Metro ve tramvay ulaşımı durdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz