1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de kamu emekçileri iş bıraktı: Bu daha başlangıç

İzmir’de kamu emekçileri iş bıraktı: Bu daha başlangıç

featured
service

KESK İzmir Şubeler Platformu Yarıyıl Lafçısı Mustafa Güven, hükümetin kamu işçilerini ve emeklileri yok sayan ilk önerisine ilk ihtarı yapmak için greve çıktıklarını ifade etti. Türkiye’de çok uzun zamandır karanlığın hâkim olduğunu dile getiren Güven, “Hükümet 6 milyonu aşkın kamu işçisi ve emekliye, bizlere toplu kontrat önerisini açıkladı. Buna göre hükümet bizlere altışar aylık dilimler halinde 2024 seneyi için yüzde 14 + yüzde 9 ücret çoğalışı, 2025 seneyi için ise yüzde 6 + yüzde 5 ücret çoğalışı öneri etmiştir. Şaka gibi ama ne yazık ki reel. İktidar Merkez Bankasının amaçladığı, ama her zamanki gibi yakalamayacağı bugünden emin olan enflasyon oranlarının dahi altındaki öneriyi ile hepimizle sarihçe alay etmiştir” dedi.

Güven, hükümetin önerisinde tüm kamu işçilerinin ortak arzlarına ve 11 hizmet kolunun arzlarına dair tek tümce edilmediğini de belirtti.

Ortada bir toplu kontrat öneriyi olmadığını, 4 milyonu aşkın kamu işçisinin fakirlikle, 2 buçuk milyon emeklinin de sefaletle tehdit edildiğini vurgulayan Güven, şöyle devam etti: 

“Bugün ya bizleri yok sayan bu fukaralık, sefalet, güvencesizlik önerisine boyun eğeceğiz. Ya da hangi sendikaya abone olursak olalım kamu işçisi ile emeklisi ile ‘hak verilmez gayret ile alınır’ diyerek ortak meselelerimiz, arzlarımız için çabayı yükselteceğiz. Bizler sustukça, yetkimizi başkalarına teslim ettikçe başımıza nelerin geldiğini geçtiğimiz 6 toplu kontratta gördük. Kamu patronu olan hükümetin sesimize kulaklarını kapatamaması, üzerinde pazarlık yapılabilecek yeni ve reel bir öneri sunması bizlere bağlı. Bunun için KESK olarak hükümetin hepimize sefalet-fukaralık ve güvencesizlik dayatan ilk önerisine karşı ilk ihtarımızı yapıyoruz. İmalden gelen eforumuzu kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, çabaya devam diyoruz.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de kamu emekçileri iş bıraktı: Bu daha başlangıç
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz