İzmir’de Menderes’te orman yangını! Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı ve hızla yayılarak Değirmendere, Çamönü ve Ataköy mahallelerini tehdit ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek için büyük çaba harcıyor.İhbar üzerine bölgeye sevk edilen 5 uçak, 13 helikopter, 35 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 4 dozer ile yangına müdahale başlatıldı. Yetkililer, yangının çıkış saatinin 12.53 olduğunu, ilk müdahalenin ise 13.05’te yapıldığını bildirdi. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için gece gündüz demeden çalışıyor.

Ekiplerin verdiği bilgiye göre, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerle yangının yayılması engellenmeye çalışılıyor. Ayrıca, yangının etkilediği ormanlık alanda bulunan hobi bahçeleri tahliye edildi. Jandarma ekipleri de sirenler çalarak vatandaşları evlerinden uzaklaşmaları konusunda uyarıyor.

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Bugün öğle saatlerinde çıkan ve Değirmendere, Çamönü, Ataköy mahallelerimizi tehdit eden yangına karşı belediye ekiplerimizle birlikte Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve itfaiye yoğun bir mücadele veriyor. İnşallah en kısa sürede bu felaketin üstesinden geliriz. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Menderes’te orman yangını! Alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz