1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’de Merih Demiral Heykeline CHP’li Üyelerden Veto: ‘Hiçbir Partinin İşaretini Benimsemek Zorunda Değiliz’

İzmir’de Merih Demiral Heykeline CHP’li Üyelerden Veto: ‘Hiçbir Partinin İşaretini Benimsemek Zorunda Değiliz’

featured
service

Oturumda, geçtiğimiz ilk meclis toplantısında gündeme gelen ve ardından kentte tartışmalara neden olan EURO 2024’ün son 16 turunda oynanan Türkiye-Avusturya maçında yaptığı “bozkurt” işaretiyle gündeme gelen ve hareketi nedeniyle UEFA tarafından 2 maç ceza verilen milli futbolcu Merih Demiral’ın İzmir’de heykelinin dikilmesini talep eden önerge gündeme geldi.

İlk meclis toplantısında görüşülmek üzere Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Kent Konseyi Komisyonuna havale edilen önerge, komisyonlarda oy çokluğu ile reddedilmesinin ardından Meclis’e geldi.

Önergeye ilişkin MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser söz alırken, önergenin Ankara’da da verilip oy birliğiyle kabul edildiğini ifade ederken bozkurdun Türklere ait bir işaret olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bunu diğer belediyeler yapıyorsa İzmir de yapabilir diye düşündük. Sizin de son genel başkanınız Kemal Bey’in bozkurt yapmış birçok fotoğrafı vardır.”

Tugay, bozkurt işaretinin ne zamandır kullanıldığı sorusunu yöneltirken MHP’li Altınkeser, 1980’li yıllardan itibaren simge olarak kullanıldığını söyledi.

Altınkeser’e yanıt veren Tugay, ‘İzmir ile illiyet bağı’ vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’nin hareketi Rabia hareketi. Ben seçim kampanyalarında hiçbir AK Partili bozkurt işareti yaparken görmedim. Türklerin tarihinde bozkurt efsanesinin ne olduğunu, tarihimizde bozkurt simgesinin önemli bir simge olduğunu biliyoruz. Bir partimize mal olmuş bir parmak hareketi var ve bu hareketi yapan futbolcumuz, bir maçtan sonra böyle bir hareket yapma gereği duydu. Ona verilen ceza ile ilgili biz de rahatsızlık duyduk. Bir tepki de gösterebiliriz ama heykel dikmek nedir onu anlamadım. Ki siz bizi sık sık çok fazla heykel dikiyorsunuz diye eleştiriyorsunuz. Dikilen heykel bir bozkurt heykeli değil. Bozkurt işareti yapmakta olan bir futbolcunun heykelini İzmir’e neden dikelim? Tepki gösterelim. Heykel dikmek bu konuda yapmamız gereken şey midir? Sizin istemenizi anlıyorum ama biz niye isteyelim?”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’de Merih Demiral Heykeline CHP’li Üyelerden Veto: ‘Hiçbir Partinin İşaretini Benimsemek Zorunda Değiliz’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz