1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Elektrik Akımı Faciasında İhmaller Zinciri Ölüm Getirdi: Şüphelilerden Dikkat Çeken İfadeler

İzmir’deki Elektrik Akımı Faciasında İhmaller Zinciri Ölüm Getirdi: Şüphelilerden Dikkat Çeken İfadeler

featured
service

12 Temmuz’da sağanak yağış sırasında Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın isimli vatandaşların elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesine ilişkin hazırlanan fezleke ve ölüme yol açan ihmaller dikkat çekti.

İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firmalardan çalışanların bulunduğu 35 şüpheliden 14’ünün tutuklandığı olaya ilişkin hazırlanan fezlekede, güvenlik kamerası incelemesi sonucu olay yerinde 4 Ocak 2024’te İZSU ile çalışan mühendislik firmasından görevlilerin mazgalları inşa ettikleri, 9 Ocak’ta da mazgaldan duman yükseldiği şikayetleri sonrası Gdz Elektrik görevlilerinin çalışma yaptığının görüldüğü belirtildi.

Bu iki çalışmayı yapan ekipte yer alan şüpheliler de ifadelerinde kablonun yüzeye yakın olduğunu, koruyucu borusunun kesik olduğunu gördüklerini, elde malzeme olmadığı için borunun değiştirilemediğini ifade etti.

Mazgalın yapım işini üstlenen mühendislik firmasında inşaat mühendisi olan D.K, işi tamamlamaları sonrası kendilerine bir şikayet gelmediğini, mazgalın yerinin İZSU tarafından belirlendiğini, bu süreçte elektrik kablolarına zarar vermediklerini savundu.

D.K. polis ekiplerinin yönelttiği “Mazgalın döşenmesi esnasında kablonun yüzeye yakınlığı ile ilgili herhangi bir tespitiniz oldu mu?” sorusuna ise “Mazgalın döşenmesi esnasında kablonun yüzeye yakınlığını fark ettim ancak uzmanlık alanıma girmediği ve problem olduğunu anlamadığım için bir bildirimde bulunmadım. Izgara içerisinden geçen kablo hatlarına kesinlikle zarar verilmeden ızgaralama işlemi yapıldı” ifadeleriyle yanıt verdi.

Mazgal yapımında çalışan ekiptekilerden Z.T. ise kepçe operatörü olarak çalıştığını, kazı çalışması yaparken bölgede elektrik hattı fark etmeleri üzerine çalışmayı durdurduklarını, İZSU ile telefon görüşmesi sonrası kepçeyi durdurup kürek yardımıyla çalışılması talimatı verildiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki Elektrik Akımı Faciasında İhmaller Zinciri Ölüm Getirdi: Şüphelilerden Dikkat Çeken İfadeler
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz