1. Haberler
  2. Gündem
  3. İzmir’deki Orman Yangını! Evleri Yananlar O Anları Anlattı

İzmir’deki Orman Yangını! Evleri Yananlar O Anları Anlattı

featured
service

Bayraklı ilçesi Onur Mahallesi’nde yaşayan ve yangında evi yanan İbrahim Mızrak (56), “Yukarıda oğlumun evi yanıyordu. Onlara yardım için gittim, hanım aradı, evimizin yandığını söyledi. Çıktım geldim ama hiçbir şey yapamadım. Ne orayı kurtarabildik ne burayı kurtarabildik. Söndürmek için geldiler ama yollar kapalıydı, her taraf yanıyordu. Yeterli gelmedi. Arabalar yoldaki rampadan giremeyince evimizi kurtaramadık. Daha önce kirada oturuyordum. Eşim hastaydı, buradaki evimi aldım. O da şimdi yandı, kül oldu gitti. Yine yerimize izin verirlerse evimizi yapmak istiyoruz. Bir kızım ilkokula, oğlum liseye, diğer kızım da üniversiteye gidiyor. Böyle ortada kaldık. 2 gündür arabada yatıyoruz” diye konuştu.

İbrahim Mızrak’ın kızı Uşak Üniversitesi 3’üncü sınıf öğrencisi Yağmur Mızrak (22) ise “Yangın sırasında evde değildim. Annemle yeğenim vardı. Yangını Çiğli’deyken haber aldım, itfaiyeyi aradım. Geldiğimde hala itfaiye yoktu ve ev artık alev almıştı. Çok geç müdahale edildi. Çok fazla itfaiye geldi ama çok geç geldi. Buradaki 17 evin hepsi yandı. İtfaiye geldiğinde yanımızdaki ev daha yanmamıştı. Ama itfaiye onu da söndüremedi. 9 Eylül’de üniversite açılacak ama ne bir bavul var ne bavulu dolduracak eşyam ne de bilgisayarım var. Evin içindeki hiçbir şey kalmadı. Kitaplarım her şeyim gitti. O gün evden neyle çıktıysak onunla kaldık. Gecekondu mahallesi olduğu için buraların tapusu olmaz. Gelen giden tam olarak ‘Eviniz yapılacak’ da demiyor. Evleri yananlar şu an ya akrabalarının evinde ya yurtta ya da ortada kaldı. Hırsızlar dadanmasın diye birçok insan arabasında yatıp, kalkıyor biz de dahil. Bu molozlar alınsın, bize destek verilsin. Bu ev yapılsın, evin içini biz doldurabiliriz. Önemli olan evimiz, mahallemiz” ifadelerini kullandı.

Kızı Aysun Aydın, damadı Ali Aydın ve 3 torununun yaşadığı evin yandığını dile getiren Mehmet Eliaçık (66) da “Bu evi ben yaptım, kirada durmasınlar diye onları yerleştirdim. Köyde yaşıyorum. Kızım arayınca duramadım. Arabaya atladığım gibi buraya geldim, çocuklar kurtulmuş ama ev yanmış. Yangın sırasında kızım ile torunlarım varmış evdeymiş, çatının üzerine kütük gibi bir şey düşmüş, kızım bir bakmış ev yanıyor. Küçük çocuğunu alıp çıkmış, diğer 2 çocuğu içeride kalmış. Damat içeri giriyor, kurtarıyor. Torunum çıkarken ateşe basmış, ayakları yanmış. Torunum hastanede, diğerleri de damadın kardeşinin yanında kalıyor. Burada duracakları kadar yeni bir ev yapabilirsek başka bir şey istemiyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’deki Orman Yangını! Evleri Yananlar O Anları Anlattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz