İzmir’in en meşhur gölü bataklık oluyor! Bugün gitmek için can atanlar yarın yanından bile geçemeyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir İnciraltı’ndaki Çakalburnu Dalyanı, deniz maruluyla kaplanarak önemli bir tehdit altında. Uzmanlar, dalyanın bataklığa dönüşmesi ve kuşların bölgeyi terk etmesi riskine dikkat çekiyor. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, artan deniz kirliliğinin dalyanın çekilmez hale geldiğini ve çözüm için acil önlemler alınması gerektiğini vurgulayarak “Burası her gün temizleniyor. Körfez, denize girilebilecek halden derin bir komaya girmiş duruma geldi” dedi.

Deniz kirliliğinin kaynağının arıtılmadan körfeze gelen pis sular ve derelerdeki betonlaşma olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar, “Türkiye’de denizlerimizi foseptik olarak kullanıyoruz. Önce bunu keseceğiz. 2’ncisi derelerdeki betonlar kaldırılacak” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Yaşar, ancak bu sürecin kısa sürede çözülemeyeceğini ifade ederek “Çözülecek bir olay ama eskisi gibi kısa sürede de değil” dedi.

Prof. Dr. Yaşar’dan çakalburnu dalyanı için ‘bataklık’ uyarısı

Çakalburnu Dalyanı’nın, 100’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan önemli bir doğal alan olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar, dalyanın bataklığa dönüşmesi halinde kuşların bölgeyi terk edeceğini ve ekosistemin bozulacağını dile getirdi. İzmir’in dünyanın en önemli doğal güzelliklerine sahip bir kent olduğunu belirten Prof. Dr. Yaşar, “İzmir kent olarak dünyanın en önemli doğa güzelliklerine sahip bir kent. Burayı kesinlikle kuş cennetinden bataklığa çevirmeyelim” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İzmir’in en meşhur gölü bataklık oluyor! Bugün gitmek için can atanlar yarın yanından bile geçemeyecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz