1. Haberler
  2. Gündem
  3. Japon deprem uzmanından korkutan açıklama: O şehri uyardı! Deprem olabilir

Japon deprem uzmanından korkutan açıklama: O şehri uyardı! Deprem olabilir

featured
service

Batı Anadolu’da Deprem Beklentisi

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyumda konuşan Moriwaki, Siirt’in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ancak kentte 7’den büyük bir deprem beklenmediğini belirtti. Geçmişte yaşanan depremleri hatırlatan Moriwaki, Siirt’te büyük bir depremin olasılığının düşük olduğunu ifade etti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Siirt Deprem Riski Altında mı?

Moriwaki, Batı Anadolu’da uzun süredir büyük bir deprem olmadığını ancak bu durumun orada deprem olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi. Fay hatlarının dinamik yapısına dikkat çeken uzman, bölgede her an bir depremin olabileceğini belirtti.

Deprem Beklenen Bölgeler

“Türkiye’de deprem beklediğimiz yerler arasında Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hatları öne çıkıyor,” diyen Moriwaki, Siirt’in hem 1. hem de 2. derece deprem bölgesinde yer aldığını vurguladı. Geçmişte yaşanan depremlere değinerek, 1800’lerde Siirt’te 6 şiddetinde bir deprem olduğunu ve 2021 ile 2023 yıllarında da depremler yaşandığını, ancak büyük bir depremin olasılığının düşük olduğunu ifade etti.

Dayanıklı Yapılar ve Eğitimlerin Önemi

Depreme dayanıklı binaların önemine değinen Moriwaki, Türkiye’de deprem dayanıklılığının artırılması gerektiğini belirtti. “Dürüst ve sağlam yapılar inşa edilse binalar yıkılmaz,” diyen Moriwaki, Türkiye’de Japonya’daki gibi güvenli yapıların yapılmasının gerektiğini söyledi. Ayrıca, Japonya’da ayda bir yapılan deprem tatbikatlarının Türkiye’de de sıklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Siirt’in Kültürel Zenginlikleri

Siirt’in kültürüne olan ilgisini dile getiren Moriwaki, Siirt fıstığı ve balının Japonya’ya götürmek istediğini belirtti. Siirt’in yöresel yemeklerini beğendiğini ifade eden uzman, dolma ve yumurta kabuğunda servis edilen dolmayı çok lezzetli bulduğunu söyledi.

Etkinlikten Anılar

Etkinlik sonunda Moriwaki ile hatıra fotoğrafları çekildi ve sempozyum sona erdi. Moriwaki’nin konuşmaları, deprem bilinci ve hazırlıkları konusunda katılımcılara önemli mesajlar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japon deprem uzmanından korkutan açıklama: O şehri uyardı! Deprem olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz