1. Haberler
  2. Gündem
  3. Japonya’da 7,1 Büyüklüğündeki Depremin Ardından ‘Büyük Deprem’ Uyarıları Devam Ediyor

Japonya’da 7,1 Büyüklüğündeki Depremin Ardından ‘Büyük Deprem’ Uyarıları Devam Ediyor

featured
service

8 Ağustos’ta Japonya’nın Pasifik kıyısında gerçekleşen 7,1 büyüklüğündeki depremin ardından, yetkililer ‘büyük deprem’ uyarılarını yenileyerek, halkı bilgilendiriyor.

Japonya’nın devlet televizyonu NHK’ye göre, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) temsilcileri, depremin ardından devam eden uyarının geçerliliğini koruduğunu bildirdi. JMA, belirli bölgelerde büyük bir deprem olasılığının, geçmiş verilere kıyasla daha yüksek olduğunu vurguladı. Hazırlık ve Önlemler Alınmalı

Deprem sonrası, yer kabuğundaki gerginlikte ciddi bir değişiklik gözlemlenmediğini açıklayan yetkililer, 29 eyaletteki 707 belediyeden, olası afet senaryoları için hazırlık yapmalarını istedi. Bu bağlamda, Nankai Yarığı’nın etrafında olası bir sarsıntının tetiklenmesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

8 Ağustos’taki sarsıntı, Japonya’nın doğu kıyısındaki Miyazaki bölgesinde meydana gelmişti. Deprem sonrası saatler içinde JMA, Nankai Yarığı çevresindeki büyük bir depremin hayata geçme olasılığının arttığını ifade etti.

Halkın dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği konusunda yapılan çağrılar, ülke genelinde önemli bir bilgi akışı sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japonya’da 7,1 Büyüklüğündeki Depremin Ardından ‘Büyük Deprem’ Uyarıları Devam Ediyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz