Bahar aylarında çiçeklerini açan muşmula ağaçları Mayıs ayı ile birlikte pazar tezgahlarında görülmeye başladı. İster meyve isterseniz de çay olarak tüketebileceğiniz muşmula, hakkında önemli açıklamalarda bulunan Dr.Fevzi Özgönül, muşmulanın zayıflama üzerindeki etkilerine de değindi.
Bazen sert bazılarında daha olgun ve yumuşak bir halde bulunan muşmula birçok kişi tarafından bilinmiyor bilinse de çok fazla sevilmiyor. Ancak şifası kimse tarafından bilinmeyen muşmulanın pembe beyaz çiçeklerinin içerisinde yatan muhteşem şifa pek çok kez göz ardı ediliyor. Hafif buruk bir tadı sahip olan muşmula, ekim sonu kasım ayı gibi hasat edilmektedir. Birkaç ay boyunca süren hasat sürecinin ardında kış aylarında da devam eden hasat ile birlikte tezgahlarda da sık sık karşımıza çıkıyor. Uzmanlar meyvenin olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmemesi gerektiğini belirtirken satın alındıktan sonra bir süre evde bekletilerek olgunlaştırılması ve yumuşatılması gerektiğini söylüyor.
Kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesi ile birlikte askorbik asit bulunduran muşmula vücuda pek çok farklı fayda sağlamaktadır. Serinletici özelliği bulunan muşmula vücuda ferahlık katarken antioksidan özelliği ile birlikte vücuttaki zararlı toksinleri de uzaklaştırır. Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte vücuda güç sağlayarak diyabet ve şeker hastalığına karşı da önlem almaktadır.
Muşmula yaprakları karaciğere fayda sağlamakla birlikte zehirli maddelerden koruma sağlar. Sakinleştirici etkisi bulunan muşmula cilt kanserini önleyip depresyona da iyi gelmektedir. Mide bulantısı ve kusma sorunu yaşayan kişilerde muşmulanın faydalarından yararlanabilmektedir.
Zayıflamaya fayda sağlayan muşmula bağırsak hareketlerini arttırarak vücuttaki ödemlerin atılmasını ve hızlı bir şekilde kilo verilmesine destek olmaktadır. Muşmula çayı tüketmek kilo vermek isteyenler için arasında popüler bir yöntem olarak biliniyor.
Yorumlar kapalı.