1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kabuğun içinde toplanan hazine! Konya’da toplanıyor, pazara düştüğü gibi dibini görüyor! Şifa deposu olarak biliniyor

Kabuğun içinde toplanan hazine! Konya’da toplanıyor, pazara düştüğü gibi dibini görüyor! Şifa deposu olarak biliniyor

featured
service

Baklagiller familyasına ait bir sebze olarak bilinen bezelye bakla kabuğunun içerisinde saklı kalmış ve kendi kendine büyüyen yuvarlak yeşil tohumlar olarak biliniyor. Yerel pazarlarda tezgahlara çıkan bezelye mutfakların vazgeçilmez ürünlerinden biri olarak biliniyor. Taze, dondurulmuş veya konserve olarak kullanılan bezelyeler tam bir vitamin deposu olarak sofralarda yerini alıyor.

Protein, lif, vitamin ve mineraller de dahil olmak üzere birçok besini kendi içerisinde saklayan bezelye A, C,K vitaminleri B vitaminleri, folat, magnezyum, potasyum ve demir bakımından da iyi bir kaynak olarak görülmektedir.

Meram ilçe Tarım ve Orman Müdürü Kartal, yaptığı açıklama ile birlikte bezelye üreticilerinin emeklerinin meyvelerini toplamaya başladığını söyledi. Kartal, “Meram ilçemizde taze bezelye üretimi oldukça yoğun bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu değerli ürünün hasadı başladı ve üreticilerimiz bu dönemde yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Teknik personelimizle birlikte üreticilerimizi ziyaret ederek, üretim sürecini yakından takip ediyoruz ve kendilerine destek olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

bezelye-1.jpg

Hasat sezonun başlaması ile birlikte ilçede bezelye tarlalarında çalışmalar hızlanırken hem üreticinin hem de tüketicinin yüzü gülüyor. Üreticiler sezonun bereketli olduğunu belirterek umutlarının yüksek olduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kabuğun içinde toplanan hazine! Konya’da toplanıyor, pazara düştüğü gibi dibini görüyor! Şifa deposu olarak biliniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz